Δεν είναι μόνο το άλμα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χρηματιστήριο (κοτζάμ... 750 μονάδες κόντεψε να πιάσει!). Δεν είναι μόνο τα γελαστά πρόσωπα των ανθρώπων γύρω μας (σ.σ.: μην κοιτάτε που δεν τα είδατε εσείς! Υπάρχουν!). Δεν είναι που ο κ. Π. Τόμσεν «χαιρετίζει τη συμφωνία» κυβέρνησης - δανειστών. Δεν είναι που χειρούργησε σήμερα εκτάκτως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης και αισθάνθηκαν οι ασθενείς της Ζακύνθου ασφαλείς. Δεν είναι το ότι η υπουργός Εργασίας κ. Ε. Αχτσιόγλου μας ενημέρωσε ότι περικοπές στις συντάξεις θα υποστεί μόνο το... ένα τρίτο των συνταξιούχων. Και βέβαια, δεν είναι ούτε τα «αντίμετρα» που ΘΑ εφαρμοστούν (ΕΑΝ πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για τα πλεονάσματα). Τη μεγάλη, την πιο βαθιά χαρά τη φέρνουν τα ίδια τα μέτρα. Αυτά που δεν τα λέμε 4ο μνημόνιο, αλλά «μεγάλη νίκη της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης».

Τι πιο όμορφο, π.χ., απ' το να μειώνεται (κι άλλο!) το αφορολόγητο! Αίφνης ακόμη και οι πλέον χαμηλόμισθοι συμπολίτες μας θα βιώσουν τη μεγάλη χαρά τού να προσφέρουν στο έθνος που τόσο πολύ μας φροντίζει όλους μας. Με τη γενναία αυτή τομή η καλύτερη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ αποκαθιστά την ισότητα, δίνοντας σε ανέργους και μερικώς απασχολουμένους το μέγα δικαίωμα του να πληρώνουν – πέραν των εμμέσων φόρων – και τους άμεσους! Έτσι, όλοι μαζί θα τρέχουμε χαρούμενοι στα ολάνθιστα λιβάδια της ανάκαμψης και θα μπορούμε παράλληλα να κάνουμε και τα ψώνια μας όλες – σχεδόν – τις Κυριακές του χρόνου! Το μοναδικό που ίσως μας θλίβει (λιγάκι!) είναι που μόνο τις 30 απ' τις 52 Κυριακές του χρόνου θα μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αλλά η ελπίδα πως οσονούπω θα προστεθούν και οι υπολειπόμενες 22 μας βοηθά να διατηρούμε το χαμόγελό μας.

Η ισότητα επέρχεται και με τη μείωση των συντάξεων. Τέρμα το χαρτζιλίκι του παππού στον εγγονό του για να πιει καφέ! Πλέον, ο τεμπέλης εγγονός (σ.σ.: στη χώρα της «κυβέρνησης της Αριστεράς» τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι νέοι δεν εργάζονται, επειδή τους αρέσει να τεμπελιάζουν στη λιακάδα ρουφώντας το φρεντοτσίνο τους και όχι επειδή στην καλυτέρα των περιπτώσεων βρίσκουν εργασία – εφόσον γνωρίζουν γνωστό του εργοδότη – με μόλις 27 ώρες εργασίας ημερησίως για την οποία και αμείβονται με το μυθικό ποσό των 250 ευρώ μηνιαίως!) θα αναγκαστεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία στην ξέφρενη πορεία της προς την ανάκαμψη. Βασιλικά μεροκάματα περιμένουν στα αεροδρόμια, στον ΟΛΘ, στα λιγνιτωρυχεία, σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, στο Ελληνικό, στο Κόστα Ναυαρίνο και σε όλες εκείνες τις οάσεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας! Ευτυχώς, φρόντισε και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να απορρίψεις τις αγωγές Ελλήνων συνταξιούχων για τις περικοπές στις συντάξεις τους αλλιώς πάει, τα χάναμε οριστικά απ' τους προαναφερθέντες εργασιακούς παραδείσους τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους!

Γι' αυτό σας λέμε: Η μεγάλη, η πιο βαθιά χαρά έρχεται απ' τα ίδια τα (νέα) μέτρα! Αρέσουν, πολύ αρέσουν! Αν όχι σε σας, σίγουρα στους μεγαλοεργοδότες!

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.