Λιγότερες από τρεις μέρες μείνανε μέχρι τη – νέα – «ημερομηνία-ορόσημο» και, στο μεταξύ, ήδη αναζητείται ο επόμενος (ημερολογιακός) «σταθμός». Το επόμενο 48ωρο πιθανότατα θα κατακλυστούμε από κύμα πληροφοριών εν όψει της συνεδρίασης του Eurogoup της 20ής Φεβρουαρίου – ή μπορεί και όχι, ίσως το Σαββατοκύριακο η «ενημέρωση της κοινής γνώμης» να περιλαμβάνει ένα χορταστικό μενού με «εθνικά θέματα», «τουρκική επιθετικότητα» και λοιπά.

Τις βασικότερες πληροφορίες, βεβαίως, τις έχουμε ήδη λάβει. Ασχέτως αν η 20ή Φεβρουαρίου καταλήξει ή όχι σε συμφωνία, γνωρίζουμε ήδη πως θα πρέπει να αναμένουμε ένα «συνολικό πακέτο» νέων μέτρων, το οποίο πιθανότατα θα απαιτηθεί πρώτα να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή και μετά να υπογραφεί η όποια συμφωνία. Γνωρίζουμε επίσης πως το πιθανότερο είναι η 20ή Φεβρουαρίου να κλείσει με μια προ-συμφωνία, αρκετά γενική για να χωράει και 4ο και 5ο και... 18ο μνημόνιο: ό,τι ακριβώς βιώσαμε δυο χρόνια νωρίτερα, δηλαδή, την αντίστοιχη ημερομηνία.

Στο μεσοδιάστημα, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες. Μια σχετική γεύση πήραμε σήμερα στη Βουλή. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία θα παίξουν για ακόμη μια φορά το έργο «Αριστερά vs Δεξιάς και αντιστρόφως» ενισχυμένο με δόσεις σκανδαλολογίας όσο το ρολόι θα μετράει αντίστροφα τον χρόνο που απομένει μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup. Κλασικά πράγματα, γνωστό το έργο, το έχουμε χωρίς αμφιβολία ξαναδεί.

Μια διαρκώς επαναλαμβανόμενη παράσταση, βεβαίως, δύσκολα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Ευτυχώς, υπάρχουν και οι Τούρκοι που «προκαλούν». Ή οι ακροδεξιοί, που ξαναχτύπησαν στο Ωραιόκαστρο, θυμίζοντας στο πανελλήνιο αντίστοιχο σκηνικό λίγους μήνες νωρίτερα. Αν αυτά δεν αρκούν, να 'ναι καλά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ (που έδωσε καινούργιο σόου σήμερα) ή το ποδόσφαιρο και το ποιος πολιτικός πηγαίνει να παρακολουθήσει ποιον αγώνα. Δυστυχώς, βρέθηκε κι ο μέγας νικητής των πολλαπλών τζακ-ποτ στο Τζόκερ: θα βόλευε το «κρίσιμο» Σαββατοκύριακο να «έτρεχε» ακόμη ένα «μέγα τζακ-ποτ», δεν είναι έτσι;

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.