Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την ανθρωπιστική κρίση, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις», καθώς αυτό έγινε δεκτό από την Ολομέλεια της Βουλής και επί των άρθρων και των τροπολογιών, αλλά και στο σύνολό του τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Η Βουλή πέρασε ακόμα κατά πλειοψηφία ψήφισμα διαμαρτυρίας των βουλευτών για τις δηλώσεις Κοστέλο, το περιεχόμενο του οποίου έχει ως εξής:

«Εμείς οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου διαμαρτυρόμαστε για τις δηλώσεις του Ντέκλαν Κοστέλο, διευθυντή χρηματοοικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν που έγιναν γνωστές σε εμάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής στις 17 Μαρτίου 2015, για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση. Η Βουλή είναι ο κορυφαίος θεσμός έκφρασης της λαϊκής βούλησης και είναι προσβολή για όλους μας οποιαδήποτε παρέμβαση στο νομοθετικό μας έργο, προερχόμενη από θεσμικά όργανα που δεν έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό».

Τη διαφωνία της για το ψήφισμα εξέφρασε η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, η οποία μίλησε για αυθαιρεσία του Προεδρείου, αφού ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει ψηφίσματα. Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ) τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι η ενδεδειγμένη πολιτικά αντίδραση σε αυτό το σημαντικό θέμα δεν μπορεί να είναι ένα απλό ψήφισμα, διευκρινίζοντας ότι η απάντηση δόθηκε ήδη στις πλειοψηφίες - και τις ομοφωνίες σε ορισμένα άρθρα - με τις οποίες ψηφίστηκε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος από τη ΝΔ τόνισε ότι σε παρόμοιες υποθέσεις εθνικής σημασίας προηγείται συζήτηση επί του θέματος αυτού και μόνο και όχι παρεμπιπτόντως, όπως έγινε εν προκειμένω.

(Πρώτη δημοσίευση: inagreece.gr)

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.