Απορριπτική ήταν τελικά η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας απέναντι στα αιτήματα προσωρινής διαταγής των 7 τηλεοπτικών σταθμών, που ζητούσαν να παγώσει η διαδικασία δημοπράτησης των αδειών.

Στη διαδικασία ακρόασης ενώπιον του προέδρου του ΣτΕ Νικολάου Σακελλαρίου, βρέθηκαν σήμερα οι νομικοί εκπρόσωποι των 7 εταιρειών ιδιωτικών καναλιών, οι οποίες έχουν καταθέσει αιτήσεις λήψης ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με τη διενέργεια του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών.

Με τα αιτήματα αυτά, οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου -για ζητήματα σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό- αλλά και όλοι μαζί εναντίον του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου, για ζητήματα της ίδιας της διαδικασίας και της προκήρυξης.

Οι νομικοί παραστάτες των εταιρειών ανέπτυξαν σήμερα το πρωί τα επιχειρήματά τους, ενώ αντιστοίχως ενώπιον του προέδρου του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου βρέθηκαν και οι νομικοί εκπρόσωποι των Υπουργείων Επικρατείας και Οικονομικών. Παρόντες στη διαδικασία της ακρόασης ήταν οι σύμβουλοι Επικρατείας Ηλίας Μάζος και η πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Ουρανία Νικολαράκου. Ακόμα, στη συζήτηση βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Κρέτσος.

Με τα αιτήματά τους, οι 7 τηλεοπτικοί σταθμοί –αυτοί που είχαν προεπιλεγεί στη διαδικασία χορήγησης αδειών- ζητούσαν να «παγώσει» η υπ’ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των αδειών και προεπελέγησαν ως υποψήφιοι οι συγκεκριμένοι επτά σταθμοί.

Έτσι, με την απορριπτική του απόφαση απέναντι στα αιτήματα προσωρινής διαταγής, το ΣτΕ έδωσε ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την κανονική διεξαγωγή του διαγωνισμού την ερχόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου. Ωστόσο, η οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των 7 καναλιών ορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου.

Οι 7 τηλεοπτικοί σταθμοί που προεπελέγησαν στο διαγωνισμό και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ είναι οι εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. Μ.Α.Ε.)

6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Σημειώνεται ότι πέραν των παραπάνω 7 εταιρειών, τον τελικό αριθμό των 9 υποψηφίων, που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό της ερχόμενης Τρίτης, συμπληρώνουν άλλες δύο εταιρείες, οι οποίες είχαν αρχικά απορριφθεί αλλά κατέθεσαν ένσταση που έγινε δεκτή. Συγκεκριμένα οι:

1. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

(ITV CP) (κυπριακή εταιρεία)

και

2. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη)

 

Γιώργος Διάκος
Συντάκτης: Γιώργος Διάκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.