-Αποκλειστικό ρεπορτάζ Αγοράς από τη στήλη «Από κάτω από το ραδίκι», που τύφλα να ’χει ο Σαραντάκος…

Σε νέες αμερικανιές και καταναλωτικά όργια αισχίστου είδους ετοιμάζονται να επιδοθούν και σήμερα, Black Sabbath ανήμερα, οι απανταχού θαμώνες των προσφυγικών camps της χώρας. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του AllOverGreece.gr, οι Σύροι μετανάστες έχουν από νωρίς εχθές, προχθές και κάμποσα τέρμινα πίσω, κατασκηνώσει στις παρυφές της καπιταλιστικιάς χώρας μας, προκειμένου να κάνουν ντου σε καίρια σημεία του σφύζοντος αγοραστικού μας δικτύου και να αφαιμάξουν με το μπουρί της σόμπας μέχρι και την τελευταία ρανίδα αρνητικής υπεραξίας, υστερήματος κέρδους, καταναλωτικής ευκαιρίας… που απλόχερα προσφέρονται από τους εγχώριους επιχειρηματίες.

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ένας ζωντανός οικονομικός οργανισμός που προσαρμόζεται στα δεδομένα του διεθνούς περιβάλλοντος και βιώνει μία μακράς διαρκείας Black Friday – ρίχνοντας διαρκώς τις τιμές της κάτω του κόστους –, οι λυσσαλέοι ξενόφερτοι πελάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να ζήσουν εδώ το απόλυτο greek dream. «Είμαστε μία αναπτυξιακή αμοιβάδα που διαιρρουείται πρροουκειμένοου να πολλαπλασιαστεί, κι αυτό, όπως είναι φυσικόου, προυοσελκύει το αγορρουαστικό κοινό» δήλωσε, στάλα-στάλα, μες στη σάλα, απευθυνόμενος προς τον Γιάννη Μουζάλα, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρρουης Παπαδημητρρουίου, μέγας υποστηρικτής του Τσιπρρουικού, ρρου και πρρουίν και μετά τον Ομπάμα. «Δεν πρρουέπει να μουζαλώνουμε μόνοι μας το κύρρουος μας. Αφήστε τους καταναλωτές να ΄ρρρθουν κοντά μας. Στην τελική… πρρόουβλημά τους!».

Με κουρελιασμένα ρούχα λοιπόν, άυπνοι, άπλυτοι και ξεμαρλούκωτοι, οι ανεγκέφαλοι επίδοξοι αγοραστές, που από καιρό βολιδοσκοπούσαν αθόρυβα βιτρίνες και προθήκες καταστημάτων, συνωστίζονται, πατείς με - πατώ σε, στα αγοραστικά hotspots προκειμένου να ψωνίσουν εγκαίρως από σβέρκο. Αλαφιασμένες προσφυγοπούλες, με παντελή έλλειψη απαντητικότητας προς το περιβάλλον, ανεβοκατεβαίνουν με τα κιάλια τους στα κεραμίδια των παρατηρητηρίων που έχουν χτίσει, με δομική ύλη τα σμαρτφόουν και τα τάμπλετ τους (τάμπλετ, μυστρί, σμαρτφόουν, πηλοφόρι και κάνα λαπ τοπ για περβάζι) προκειμένου να ελέγχουν τυχόν επεισόδια παρεισφρήσεων και παραβιάσεων των ουρών.

Κάθε λογής fashion victims που συναγωνίζονται σε συγκρότηση και αυτοέλεγχο την Αστέρω στη φάση της Αστερουσίας εξόδου, με ποικίλα brand marks και trademarks να αντικατοπτρίζονται στις διεσταλμένες κόρες των ματιών τους, πιάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μαντίλα με μαντίλα, και δίνουν μάχες επικράτησης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις προγραμματισμένες επιδρομές τους. Μέχρι και γκαζάκια δεν δίστασαν να ρίξουν οι αθεόφοβες προκειμένου να εκφοβίσουν και να διαλύσουν ομάδες κρούσεις που τείνουν να συστήνονται αιφνιδιαστικά, με στόχο, κυρίως, τις τσάντες, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ.

Αδιαφορώντας πλέον για την ικανοποίηση ακόμα και των πιο στοιχειωδών βιολογικών και ψυχικών τους αναγκών, περιφρονώντας τους κανόνες υγιεινής, παντελώς μαγεμένοι από τις σειρήνες του υπερκαταναλωτισμού, οι αφηνιασμένοι πρόσφυγες προσβλέπουν μόνο στη συσσώρευση αγαθών με το άλλοθι της συμφέρουσας τιμής.

Όπως πολύ εύστοχα σχολίασαν περαστικά στελέχη της Χρυσής Αυγής υπό την επήρεια αναβολικών της καρδιάς: «Τιμή δεν έχει η αγάπη. Τιμή δεν έχει η τιμή. Αντί να φιλοσοφήσουν βαθιά τη ζωή και να προσεγγίσουν το βαθύτερο νόημά της, αντί να αφήσουν για πάντα να χαθεί στα κρύα νερά, που παραλίγο να γίνουν ο υγρός τάφος τους, ό,τι ανούσιο και ρηχό, οι άνθρωποι αυτοί μετατράπηκαν πανεύκολα σε παίγνια της ματαιότητας, παγιδεύτηκαν στην ευκολία της υποκατάστασης. Κρίμα δηλαδή την προσπάθεια που κάναμε να τους σώσουμε. Ακόμα δεν τον χάσαμε τον Κάστρο και τρίζουνε τα κόκαλά του μ’ αυτά που συμβαίνουν εδώ!…».

Παρά τα γενναιόδωρα giveaways των κατασταλαγμάτων της χρυσαυγίτικης σοφίας και τις καίριες, βαθύτατα φιλοσοφημένες, ακροδεξιές παραινέσεις, οι αγοραστικές εξαλλοσύνες αναμένεται, δυστυχώς, να κλιμακωθούν και να κορυφωθούν, ενόψει Χριστουγέννων. Οι πρόσφυγες είναι και τεράστιοι φαν των μπαρόκ ρεβεγιόν και της ακατάσχετης ανταλλαγής δώρων, ως γνωστόν.

Συντάκτης: Τζένη Κωστοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.