Για τους λόγους της προσχώρησής του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και για τους υπαινιγμούς του Ποταμιού αναφορικά με τα κίνητρά της συγκεκριμένης επιλογής μίλησε σε συνέντευξή του, στον Flash 96, ο βουλευτής Λάρισας, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.
Ειδικότερα, απέδωσε στην πολυδιάσπαση του χώρου της κεντροαριστεράς την οποία επιχειρεί το Ποτάμι τους λόγους της απομάκρυνσής του από αυτό, καθώς ο ίδιος ήδη από το συνέδριο του κόμματος, ένα χρόνο πριν, είχε ταχθεί υπέρ ενός καινούργιου, μεγάλου κόμματος στο χώρο. Χαρακτήρισε όσα γράφτηκαν περί εξαγοράς βουλευτών από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αθλιότητες και την αντίληψη ότι η έδρα του βουλευτή ανήκει στο κόμμα σοβιετικής ή χουντικής έμπνευσης.
Να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας είχε αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού στις 08 Φεβρουαρίου 2017 και ήταν μέχρι χθες ανεξάρτητος βουλευτής. Πλέον η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αριθμεί 19 μέλη (και αποτελεί την τρίτη κατά σειρά κοινοβουλευτική δύναμη), ενώ η ΚΟ του Ποταμιού και των ανεξάρτητων βουλευτών 6 μέλη (η καθεμία).
Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96:
«Είχα και έχω την εκτίμηση ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο, ένα καινούργιο μεγάλο κόμμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, είναι κάτι το οποίο το επαναλαμβάνω μονότονα θα έλεγα πλέον, από την επαύριον του συνεδρίου του Ποταμιού πέρσι τέτοια εποχή, το Φλεβάρη του ’16 τέλος πάντων. Ο λόγος για τον οποίο απομακρύνθηκα από το Ποτάμι, ένας από τους σημαντικούς λόγους, υπήρξαν και άλλοι, τους έχω πει, ήταν το γεγονός ότι φαινόταν καθαρά τον τελευταίο καιρό ότι υπήρχε μια επιλογή δημιουργίας ανταγωνιστικού πόλου, ενός δεύτερου κόμματος στην Κεντροαριστερά. Πιστεύω ότι η λογική της κατάτμησης και της πολυδιάσπασης του χώρου είναι καταστροφική για όλους και αισθάνθηκα την ανάγκη να διαφωνήσω γι’ αυτό.
Για τις αθλιότητες που γράφτηκαν από το Ποτάμι και εναντίον μου, και τους υπαινιγμούς, που δεν ήταν και τόσο υπαινιγμοί, για συναλλαγές κλπ, να επισημάνω κάτι. Ότι πρώτον, η εκτίμησή μου και νομίζω η εκτίμηση των περισσότερων είναι ότι οι εκλογές απέχουν πάρα πολύ, άρα έναν χρόνο πριν τις εκλογές κανένας δεν μπορεί να παζαρέψει. Η επίκληση του Ποταμιού σε συστήματα στα οποία οι έδρες ανήκουν στον αρχηγό, στο κόμμα, ή δεν ξέρω εγώ σε ποιον άλλον, μου θυμίζουν τα κοινοβούλια της Σοβιετικής Ένωσης και τη Συμβουλευτική του Παπαδόπουλου».