«Να φύγετε, να πάτε αλλού!». Όχι, δεν το είπε αυτό ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλας απευθυνόμενος στους στοιβαγμένους στο Ελληνικό πρόσφυγες: προτίμησε να τους μεταφέρει σχετικό «μήνυμα» μέσω του Τύπου.

«Όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος μέσα σε αυτή τη δομή, είναι ελεύθερος να φύγει και να υποστεί μετά τις όποιες συνέπειες της πράξης του. Ο νόμος μας είναι ο ίδιος για τους Έλληνες, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας, κραδαίνοντας το «ελληνικό κράτος» ως φόβητρο και εξαπολύοντας ευθείες απειλές προς πρόσφυγες πολέμου καθώς λίγο νωρίτερα είχε τονίσει ότι «δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση του ελληνικού κράτους προκειμένου να δημιουργηθούν χειραγωγημένα σκηνικά σαν αυτό που έγινε σήμερα».

Αν τα έλεγε αυτά ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας (σ.σ.: που έχει και τις επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» στο «ενεργητικό του»), θα ήταν σε κάθε περίπτωση αναμενόμενο. Τα είπε όμως ο κ. Μουζάλας. Ο εκ των ιδρυτικών μελών των «Γιατρών του Κόσμου». Ο ίδιος άνθρωπος που είχε διαφημιστεί απ' τα media ως πολύ καλή επιλογή όταν έγινε γνωστή η υπουργοποίησή του, κι ο άνθρωπος που κρίθηκε κατάλληλος για να ηγηθεί του πρόσφατα συσταθέντος Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αυτός ο «με τη βούλα» ανθρωπιστής, που ουδόλως αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί όταν μετρούσαν πτώματα προσφύγων στη Μόρια ή όταν σερβίρονταν γεύματα με σκουλήκια στα διάφορα hotspots.

Ο κ. Μουζάλας βεβαίως δεν τα είπε αυτά ως ιδιώτης: ως υπουργός μίλησε. Ως μέλος της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ίδιας που έβαλε τις υπογραφές σ' αυτό που, ως αντιπολίτευση, αποκαλούσε «ξεπούλημα του Ελληνικού». Ένα «ξεπούλημα» που βαφτίστηκε «επένδυση», και μάλιστα τόσο σπουδαία ώστε να κάνει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να ανησυχεί για το μέλλον της και να εγκαλεί τον κ. Μουζάλα πως θέλει... «να καθυστερήσει την επένδυση στο Ελληνικό». Ουδόλως ενοχλήθηκε η ΔΗΣΥ από τις απειλές Μουζάλα: το να προχωρήσει η «επένδυση» είναι ο καημός της!

«Να φύγετε, να πάτε αλλού!». Αυτός είναι ο λόγος που αρθρώνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση προς πρόσφυγες πολέμου. Να τους αδειάσουν τη γωνία, να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, να χτιστεί πετραδάκι-πετραδάκι η (κλειστή) πολιτεία των «εκλεκτών».

Δεν το λένε ευθέως βέβαια. Προτιμούν το «κι άμα σας αρέσει»! Αν μη τι άλλο, ο «αριστερός» και «ανθρωπιστής» κ. Μουζάλας αναφέρθηκε και στα σχολικά λεωφορεία που μεταφέρουν τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία (όοοταν δεν τους επιτίθενται νεοναζί και «ανησυχούντες» γονείς) ενώ την ίδια στιγμή «τα δικά σας τα παιδιά»... Κι άμα σας αρέσει, βρε «αχάριστοι»!

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.