Το λιμάνι του Πειραιά «παραχωρήθηκε». Το Ελληνικό επίσης. Ο ΟΠΑΠ το ίδιο. Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια παραδόθηκαν – προς ανάπτυξη πάντα – στα στοργικά χέρια των «επενδυτών». Οι συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων ανανεώθηκαν. Στον ΟΣΕ έχει ήδη μπει το πωλητήριο, το ίδιο και στην Εγνατία. Μην ανησυχείτε όμως, όλα έχουν τα όριά τους, και στο (συγκυβερνών) κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ η «αντιπολίτευση» ύψωσε ηρωική φωνή: κάτω τα χέρια απ' τη ΔΕΗ!

Η όψιμη αντίσταση δεν αφορά τον ΑΔΜΗΕ, εκεί πιθανόν οι διαφωνούντες είχαν άλλες ασχολίες και δεν πήραν είδηση το τι συνέβη. Τώρα όμως που στο τραπέζι μπήκε ξανά το ενδεχόμενο πώλησης «μονάδων της ΔΕΗ» βγήκαν τα μαχαίρια! Ευτυχώς, το Μέγαρο Μαξίμου είναι πάντα έτοιμο να ρίξει τα εμπόδια που μπαίνουν στη μεγαλειώδη πορεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς την έξοδό της απ' την κρίση.

Οι προαναφερθείσες «μονάδες» αφορούν λιγνίτες και υδροηλεκτρικά. Μια συζήτηση που θεωρητικά είχε παγώσει, αλλά με φόντο την 7η Απριλίου (σ.σ.: οπότε και η επόμενη συζήτηση περί δεύτερης αξιολόγησης στο Eurogroup) βρέθηκε αίφνης (λέμε τώρα!) ξανά στο προσκήνιο. Τα «έγκυρα» ΜΜΕ μιλούν για «αντάρτικο» στον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη βγαίνουν στο Facebook, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας – και νυν Εσωτερικών – κ. Π. Σκουρλέτης μιλά για «επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ», ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος – και νυν αναπληρωτής υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων – κ. Γ. Τσιρώνης τον στηρίζει και το Μέγαρο Μαξίμου «διαρρέει» (στην «Καθημερινή» και στις «Ειδήσεις») ότι «κανείς δεν είναι περισσότερο ευαίσθητος ή περισσότερο αριστερός από τον πρωθυπουργό». Κανονικός «ηλεκτρικός» πόλεμος δηλαδή! Ή μήπως... «ηλεκτρονικός» πόλεμος; Μια προσομοίωση πολέμου στις οθόνες μας δηλαδή;

Πριν βιαστείτε να δώσετε απαντήσεις, προσέξτε: ο νυν υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γ. Σταθάκης φέρεται να έχει ενημερώσει συνδικαλιστές της ΔΕΗ με τους οποίους και συναντήθηκε σήμερα ότι ναι μεν ασκούνται «ασφυκτικές πιέσεις» στην κυβέρνηση για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, αλλά η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτραπεί η πώληση... υδροηλεκτρικών! Από κει και πέρα συζητά την «παραχώρηση» λιγνιτικών μονάδων, οι οποίες έτσι κι αλλιώς υπήρχε πρόβλεψη να τεθούν «σε λίγα χρόνια» εκτός λειτουργίας. ΘΑ τις κλείναμε δηλαδή που θα τις κλείναμε, τις δίνουμε από τώρα κι έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο! Τους κοροϊδέψαμε ξανά τους κουτόφραγκους! Αφήστε που κάνουμε και ηρωική αντίσταση στο μεταξύ!

Όσο στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι προσπαθούν να πείσουν πως στήνεται «αντάρτικο», το δεδομένο είναι πως μπαίνει πωλητήριο ΚΑΙ στους λιγνίτες. Πάντα με φόντο την «ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης». Εκείνης που δεν θα συνοδευτεί από 4ο μνημόνιο. Στο μεταξύ, απολαύστε το σχετικό ηλεκτρικό (κουκλο)θέατρο! Μεγάλοι πρωταγωνιστές, πλούσια δώρα!

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.