Αν και τα αυτονόητα δεν είθισται να λέγονται, θα ξεκινήσουμε το κείμενο αυτό με τα αυτονόητα: το All Over Greece συμμετέχει κανονικά στην 24ωρη απεργία που ανακοίνωσαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων Συντακτών στον χώρο του Τύπου, συνεπώς από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης (16 Μαΐου) μέχρι τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης (17 Μαΐου) καμία είδηση δεν θα «ανέβει» στο site μας.

Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, «οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας, αντιδρούμε και εναντιωνόμαστε στα αντιλαϊκά μέτρα και στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν πάλι κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, και δριμεία φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους» και βεβαίως «απαιτούμε την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών».

Το βλέμμα βεβαίως στρέφεται στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 17 Μαΐου. Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει την απεργία και τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα ως «μητέρα των μαχών» απέναντι «στη νέα λαίλαπα μέτρων που εάν εφαρμοστούν θα γίνει ακόμη πιο δυσβάστακτο το παρόν και πιο αβέβαιο το μέλλον» και παράλληλα τονίζει ότι ο αγώνας είναι «μονόδρομος». Τα συνδικάτα δίνουν ραντεβού στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια στιγμή, στη Βουλή θα συζητούν το νέο μνημόνιο, που τη φορά αυτή βαφτίστηκε «μέτρα που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης - δανειστών για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος». Το σχετικό πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης, και προς το παρόν οι εθνοπατέρες και εθνομητέρες μας ασχολούνται με το αν θα αποβληθεί η Χ.Α. και από τη διήμερη συζήτηση μετά τα σημερινά επεισόδια μεταξύ Κασιδιάρη - Δένδια. Ένα επεισόδιο που οι υποψιασμένοι κακοήθεις θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηρίσουν ως καραμπινάτη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το φλέγον (πολυνομοσχέδιο) και – βεβαίως – ως μια θαυμάσια προσπάθεια επίδειξης δημοκρατικών ευαισθησιών εκ του ασφαλούς.

Όπερ σημαίνει; Απασχολημένοι οι βουλευτές μας με την προάσπιση της δημοκρατίας εντός Κοινοβουλίου (σ.σ.: στο μεταξύ, η δίκη της Χ.Α... συνεχίζεται!) είναι αρκετά πιθανόν να μην προσέξουν τους εργαζομένους που θα διαδηλώνουν μια μέρα νωρίτερα κατά του νομοσχεδίου, το οποίο οι ίδιοι θα κάνουν νόμο του κράτους με την ψήφο τους. Με πόνο ψυχής (βεβαίως - βεβαίως!) και πάντα... «με ταξικό πρόσημο»!

Καλή (μας) απεργία!

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.