Τρία χρόνια πριν ο ΣΥΡΙΖΑ – από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε – εξέδιδε ανακοίνωση για την κατάσταση στην Ουκρανία, καταγγέλλοντας «ένοπλη παρουσία χιλιάδων νέο-ναζί στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις, με την πλήρη ανοχή Δυτικών δυνάμεων». Στην ίδια ανακοίνωση, καταγγέλλονταν και η επίσημη επίσκεψη του – τότε – υπουργού Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλου. Σήμερα ο πρόεδρός του κ. Αλ. Τσίπρας, υπό την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Ελλάδας, ξεκίνησε διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία. Μια επίσκεψη που «εδραιώνει τις σχέσεις» των δυο χωρών σύμφωνα με τον ουκρανό πρωθυπουργό κ. Β. Γκρόισμαν. Όπερ σημαίνει «εδραιώσαμε τις σχέσεις μας» με μια χώρα στην οποία οι νεο-ναζί είναι χωμένοι σε όλο την κρατικό μηχανισμό, τα κομμουνιστικά κόμματα είναι εκτός νόμου και ο πρόεδρός της έχει αυξήσει κατά πολύ την προσωπική του περιουσία μεσώ της επενδυτικής εταιρείας του.

Σήμερα πάντα, η Fraport κατέληξε σε συμφωνία με πέντε τράπεζες – ανάμεσά τους και η ελληνική (;) Alpha Bank – για την χρηματοδότηση της εξαγοράς 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων. Χρηματοδότηση που αφορά την καταβολή του εφάπαξ τιμήματος ύψους 1,23 δις ευρώ, συν επενδύσεις 330 εκατομμυρίων ευρώ. Χθες, η Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της εκχώρησης του αεροδρομίου Χανίων και οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας παραχωρούσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου μεταξύ άλλων επεσήμαναν πως η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση μέσω... πακέτου Γιούνκερ, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις προαναφερθείσες «επενδύσεις» των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Τρία χρόνια πριν, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε «ξεπούλημα» τις αναμενόμενες παραχωρήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων.

Πάντα μιλώντας για την σημερινή μέρα, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Ιγγλέζη κατέθεσε τροπολογία που αφορά την αναδρομική καταβολή υπερωριών και οδοιπορικών σε εκπαιδευτικούς μέλη ΠΥΣΠΕ ή υπηρετούντων σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε δημοτικά σχολεία και σε... αποσπασμένους σε βουλευτικά γραφεία εκπαιδευτικούς! Η αναδρομική καταβολή αφορά τα έτη 2014 και 2015.

Α, μην το ξεχάσουμε! Ξεκίνησε σήμερα (και ολοκληρώνεται αύριο) η πίστωση του ποσού για τους δικαιούχους κάρτας σίτισης. 120.097 οι δικαιούχοι, και θα μοιραστούν κάτι λιγότερο από 13,5 εκατομμύρια ευρώ. Κοτζάμ 112 ευρώ ο καθένας δηλαδή...

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.