Δεν πρέπει να έχει παράπονο το Καστελόριζο. Από το 2010, όταν ο (τότε) πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου άνοιγε από εκεί τον δρόμο για το πρώτο μνημόνιο μέχρι το (σχετικά) πρόσφατο επίσημο ξέπλυμα της ΧΑ μέσω του «θεσμικού» της ρόλου έχει την τιμητική του. Μπορεί ελάχιστοι κάτοικοι αυτής της χώρας να το έχουν επισκεφθεί μα όλοι το γνωρίζουν, και η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα με την επικεφαλής της ΔΗΣΥ κ. Φ. Γεννηματά συντέλεσε στη μεγέθυνση της φήμης του.

Βάσει της προαναφερθείσας συνάντησης, στο Καστελόριζο θα πρέπει να ετοιμάζουν τα επίσημα καταλύματα: ένας νυν, ένας πρώην και μια επίδοξη πρωθυπουργός αναμένεται να το επισκεφθούν (και μάλιστα και οι τρεις μαζί) μέσα στο 2018. Ένα έτος που, κατά τον νυν πρωθυπουργό, θα σηματοδοτεί την «έξοδο απ' τα μνημόνια», ασχέτως αν οι άλλοι δυο δε φαίνεται να συμφωνούν μαζί του: πράγμα λογικό καθώς δε συμφωνούν σε πολλά. Μπορεί και οι τρεις να μην αρνούνται πως επέβαλλαν μνημόνια (σ.σ.: για το καλό μας πάντα!) μα αφενός τείνουν να μην αναφέρονται σε εκείνα που οι ίδιοι έφεραν στη Βουλή και αφετέρου, έκαστος θεωρεί πως τα μνημόνια που φέρουν τη σφραγίδα του (ή την υπογραφή του) είναι καλά και απαραίτητα ενώ τα υπόλοιπα είναι καταστροφικά για τη χώρα.

Το δεδομένο είναι πως όλοι προσκάλεσαν όλους στο Καστελόριζο ή έστω την ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Τσίπρας την κ. Γεννηματά και τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπανδρέου τον κ. Τσίπρα και η κ. Γεννηματά επίσης τον κ. Τσίπρα μα όχι στο Καστελόριζο: προτίμησε τη Σύμη. Αν στη Σύμη και στο Καστελόριζο σφάξουν τον μόσχο τον σιτευτό προκειμένου να υποδεχθούν τους επίσημους επισκέπτες ή όχι, απομένει να φανεί. Σημειώστε βεβαίως πως στον έναν χρόνο που θα μεσολαβήσει μέχρι την επίσκεψη, η λίστα των καλεσμένων μπορεί να έχει διευρυνθεί: να σας θυμίσουμε πόσοι βουλευτές είχαν βρεθεί εκεί μαζί με τον κ. Η. Κασιδιάρη, στηρίζοντας τον «θεσμικό» του ρόλο;

Στο μεταξύ, η ενασχόληση με το ποιοι (και πότε) θα πάνε Καστελόριζο, είχε ως αποτέλεσμα να περάσουν σχεδόν απαρατήρητες κάποιες δευτερευούσης σημασίας ειδήσεις που ουδόλως επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Όπως, π.χ., η πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid και η παράλληλη «σφαγή» των μετοχών της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο και μάλιστα σε μέρα που κατέγραψε άνοδο. Και σε μια περίοδο που καλπάζουν οι «ιδιώτες πάροχοι» θα συμπληρώναμε, αν και το τελευταίο είναι μάλλον μια σατανική σύμπτωση.

Ποιος είπαμε ότι κάλεσε ποιον στο Καστελόριζο; Ή για να το θέσουμε αλλιώς... άλλος για το Καστελόριζο;

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.