Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία» στην Παιανία επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρ. Μητσοτάκης. Σε σχετικές του δηλώσεις, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος από την επίσκεψη του στο Κέντρο – το χαρακτήρισε πρότυπο – στις εγκαταστάσεις του οποίου περίπου 70 ασυνόδευτα παιδιά απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν παρόμοιες δομές σε όλη τη χώρα.

Όπως επεσήμανε, «για κάθε ένα παιδί που βρίσκεται στο Κέντρο υπάρχουν πολλά άλλα παιδιά τα οποία βρίσκονται σε άλλες δομές, που δεν έχουν αυτήν την ποιότητα». Συνεπώς, «είναι απολύτως απαραίτητο να μην χάνεται ούτε ένα ευρώ από τους Ευρωπαϊκούς πόρους, για να δημιουργούνται δομές φιλοξενίας και υποστήριξης, όπως αυτή». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία», καθώς οι πόροι δεν απορροφούνται «για λόγους γραφειοκρατικούς», με μοναδική αιτία «την ανεπάρκεια» της κυβέρνησης.

Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Παιανίας για την υποστήριξη που έχει προσφέρει η τοπική κοινωνία στο Κέντρο «Ελαία», ενώ ξεκαθάρισε πως όσο πιο καλά οργανωμένη είναι μία δομή, τόσο διευκολύνεται η συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Συντάκτης: Γιάννης Πετρόπουλος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.