Αξέχαστη φαίνεται ότι θα μείνει στην Κορίνα Κρέτσου η κατά σειρά πέμπτη επίσκεψή της στην Ελλάδα με την ιδιότητα της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ.

Αν και εμφανίστηκε με τις καλύτερες προθέσεις να …βοηθήσει τη χώρα μας, θέτοντας μάλιστα το ερώτημα σχετικά με την κατάσταση στην οποία θα βρισκόταν αν δεν είχε ήδη λάβει 80 δις ευρώ από την ΕΕ και υπογραμμίζοντας το λάθος της τελευταίας να μην ‘διαφημίζει’ όσα προσφέρει στα κράτη μέλη της, δέχτηκε επιθετικές διαθέσεις από μέρος του πολιτικού κόσμου που δεν μπορεί να …αναγνωρίσει αυτή την ‘πραγματικότητα’.  

Η αρχή έγινε το πρωί, κατά την παρουσία της στη Βουλή, όταν ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) έβαλλε κατά της ΕΕ, για να λάβει την απάντηση ότι αυτή αποτελεί μοναδικό εγχείρημα και ότι για χώρες σαν τη δική της (βλ. Ρουμανία) δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική…

Μεγαλύτερος ήταν, ωστόσο, ο αιφνιδιασμός τις απογευματινές ώρες, όταν σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αυτοπροσδιοριζόταν ως "διάλογος πολιτών", αν και οι συμμετέχοντες διέθεταν αυστηρά προσωπικές προσκλήσεις, έδωσε το παρόν η …Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Με ποιο θράσος έρχεστε σε μία δημοκρατία την οποία καταλύσατε να μιλήσετε για κονδύλια και για δήθεν ανάπτυξη; Με ποιο θράσος το κάνετε αυτό όταν ζητάτε να κοπούν κι άλλο οι συντάξεις και έχετε συμφωνήσει να ξεπουλήσετε τα εργαλεία ανάπτυξης της χώρας;» τόνισε.

«Εγώ πήγα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ζητήσω μέτρα υπέρ της Ελλάδας» ψέλλισε η Ευρωπαία Επίτροπος, ενώ ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

Ζ.Κ.: «Οι άνθρωποι στη χώρα μου πεθαίνουν»

Κ.Κ. : «Παντού πεθαίνουν. Πηγαίνετε στη Ρουμανία αν δεν σας αρέσει η Ελλάδα».

Αυτό τώρα σαν ομολογία οικονομικού δολοφόνου δεν ακούστηκε; 

Κ. Π.