Κατανοητό πως η κυβέρνηση είχε επενδύσει (για πολιτική επένδυση μιλάμε, μην πάει ο νους σας αλλού!) πολλά στην «μάχη των συχνοτήτων». Κατανοητό πως ήλπιζε σε μια θετική (για την κυβέρνηση) απόφαση του ΣτΕ. Κατανοητό (αλίμονο!) πως η απόφαση δεν έγινε δεκτή με χαρές και πανηγύρια στο Μαξίμου. Κι ομοίως κατανοητό (σ.σ.: δεν είναι τυχαία η χρήση της λέξης σε κάθε φράση, δίνει έμφαση! Κλασικό δημοσιογραφικό «κλισέ»!) το να υπάρχει και μια κατήφεια, και μια στεναχώρια, και μια πίκρα, και μια ένταση σε τελική ανάλυση!

Από κει και πέρα όμως, το να βγαίνει να κάνει δηλώσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Ο. Γεροβασίλη σαν να πληροφορήθηκε μόλις πως αεροπλάνο συνετρίβη στην Άρτα (και ουχί εις τα γειτονικά Ιωάννινα) καταπλακώνοντας το ίδιο της το σπίτι και ολόκληρη τη συνοικία της, είναι – τουλάχιστον! – απρεπές! Το να αφήνονται δηλητηριώδεις αιχμές κατά του ΣτΕ και να επιχειρείται η νέα πολιτική επένδυση της κυβέρνησης στη φτώχεια και την δυστυχία που έχει δημιουργήσει η μνημονιακή πολιτική την οποία και η ίδια προωθεί, είναι – στην καλύτερη των περιπτώσεων! – πολιτική (και όχι μόνο!) αθλιότητα! Τέλος, το να αρθρώνονται προαναγγελίες υπό μορφή προειδοποίησης πως «ότι και να λέει η Δικαιοσύνη περί συνταγματικότητας, εμείς, αυτό που θέλουμε να κάνουμε θα το κάνουμε!», ε... παραπέμπει σε μη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, μνημονιακή ή μη!

Στο μεταξύ... τι μας λέτε κυρία Γεροβασίλη μας, η απόφαση του ΣτΕ (ΘΑ) φταίει που δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί και λοιπά προνοιακά, ε; Όπερ σημαίνει, αν είσαι «νοικοκύρης» και «αριστερός», με 240 εκατομμύρια, τον σοσιαλισμό ολόκληρο οικοδομείς; Πείτε το ντε! Να κάνουμε έναν έρανο να βοηθήσουμε!

Ι. Δ. Σ.