Η συνέχιση της κατάθεσης του μάρτυρα κατηγορίας Τάσου Τέλλογλου αποτέλεσε το αντικείμενο της σημερινής δικασίμου της Siemens, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δημοσιογράφος έγινε αποδέκτης δύο παρατηρήσεων που αξίζει να μνημονευθούν.

Η πρώτη ήρθε από την εισαγγελέα, όταν ο κ. Τέλλογλου ανέφερε ότι είναι πιθανό οι Γιώργος Καλδής και Αλέξανδρος Λέτσας - κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία και διακινητές του μαύρου χρήματος προς τον Χριστοφοράκο - να θεωρούσαν νόμιμες τις εν λόγω ‘επενδύσεις’ της Siemens και μάλιστα παρά το γεγονός ότι είχαν γνώση του γεγονότος πως επρόκειτο για χρήματα που δεν ήρθαν απευθείας από τη μητρική Siemens, αλλά με τη μεσολάβηση offshore εταιριών. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί, είπε, επειδή η ελληνική Siemens είχε δραστηριότητα σε χώρες που χρειάζονταν μετρητό χρήμα, όπως η Αλβανία, τα Σκόπια ή η Ρουμανία, καθώς και εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στα συναλλακτικά ήθη το πώς μια εταιρία στέλνει τα χρήματά της σε κάποιον.

 «Αφήστε να πει και τίποτα η υπεράσπιση» ανέφερε απαντητικά η εισαγγελέας, η οποία, μαζί με την πολιτική αγωγή, αν και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της συνεδρίασης, έκανε τη δεύτερη παρατήρηση - επισήμανση. Ειδικότερα, σχολίασε τη διαφοροποίηση στην κατάθεση του μάρτυρα αναφορικά με το αν το 10% επί του τζίρου που δινόταν ως μίζα επιβάρυνε τον καταναλωτή. Τη θέση αυτή είχε αναπτύξει, κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, παλιότερα, σήμερα ωστόσο φαίνεται να την παρουσίασε 'στρογγυλεμένη', ισχυριζόμενος ότι αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός και όχι απαραίτητα αυτό που τελικά έγινε…

Ο Τ. Τέλλογλου χαρακτήρισε μάλιστα «παρωνυχίδα» για τη μητρική Siemens την υπόθεση Χριστοφοράκου, θυμίζοντας και αυτό που είχε πει ο προηγούμενος μάρτυρας… κατηγορίας, Π. Βουρλούμης, ότι η υπόθεση της Siemens είναι ένα μικρό θέμα, ανεξαρτήτως της έκτασης που έλαβε.

Τάσος Τέλλογλου: «Δεν ενδιαφερόταν κανείς να πάει παρακολουθήσει το δικαστήριο»

Εισαγγελέας: «Γιατί άραγε;»

Τάσος Τέλλογλου: «Εγώ νομίζω γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Η υπόθεση είχε εκπνεύσει. Ήμουνα στο Μόναχο και μιλούσα με αυτούς τους ανθρώπους, για αυτούς δεν ήταν κάτι σημαντικό». 

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.