Μπήκε το 2017 και έχουμε μεθύσει με το αθάνατο κρασί του ’21 πίεση. Κάνει όμως αναζωογονητικό ρώσικο ψόφο, γιατί ο φιλέλληνας Πούτιν μοιράζεται μαζί μας μικροκλίμα, ώστε να εγκλιματιστούν εύκολα στο μέλλον οι αγωγοί φυσικού αερίου που θα μας καθετηριάσει… Δεν το κουνάμε ούτε Πόλα ρούπι από τον καναπέ, αλλά ευτυχώς μπορούμε ακόμα να μερακλώνουμε φτύνοντας στην τηλεόραση τους οχτρούς του νόμου και της τάξης που ήρθαν πάλι στα πράματα σιδεροδέσμιοι, με τη μέθοδο της ειδησεογραφικής κρυογένεσης. Πανέμορφοι αιωρούμενοι κρύσταλλοι οι ροχάλες μας ξαναστολίζουν τα υστεροεορταστικά μας FROZEN σαλόνια.

Τα ντισνεϊσμένα μας πιτσιρίκια βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και προς το παρόν αποφεύγουν το παιδομάζωμα της πρώτης ΕΣΟ του νέου έτους. Ευτυχώς! Ώρα ήτανε να βρεθούνε συμμαθητές γενίτσαροι με το αναρχικό του Μαζιώτη και τα ζαβά των Λοκομόντο που απ’ ό,τι λένε θα τα μπουζουριάσουνε, ένεκα που οι αλήτες και ρουφιάνοι γονείς τωνε, παραπληροφορούν εδώ και χρόνια το κοινό ότι δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα.

Δυο - δυο, σαν τους Χιώτες και τις Χιώτισσες, η μετεωρολογική και η φωρολογιακή βόμβα απασφαλίζονται στα σύγκρυα δελτία, αλλά είναι στο mute. Δεσπόζουν τα δυνητικά μπουμ των μπομπών που θα μπορούσε να βάλει στα σπιτάκια μας μέσα, η Πόλα η θαλαμηπόλα.

Αυτό το αίσθημα υποθερμικού ελέγχου, αυτός ο ολικός παγετός διαβίωσης, ετούτη η στάση λυτρωμών, μας γεμίζει ευγνωμοσύνη και θέλουμε κι εμείς να ξεφωνίσουμε, σε μια νοερή σκόρπια διαδήλωση, τον Όρκο του μέσου ανώνυμου Αρτέμη Ψώρα. Του Αρτέμη Ψώρα, του τριτοξάδελφου του Αρτέμη Μάτσα, που ζηλεύει τη δόξα της Τράπεζας της Ανατολίας, γιατί είναι θαμώνας σε όλες τις υπόλοιπες τράπεζες της λείας.

Μερικές ώρες πριν από τη λήξη του δεκαπενθήμερου των σχολικών διακοπών, σηκώνουμε το δεξί χέρι και ομουνύομεν:

ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΝΟΜΑΙ ΣΤΟ Γ@%#ΜΕΝΟ ΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΡΧΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΩΣ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΝΑ ΜΕ ΕΞΑΓΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΜΙΣΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟ ΦΩΣ, ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ ΠΥΡ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΕΙΑΣ ΜΟΥ, ΕΝΩ ΕΓΩ ΘΑ ΑΔΩ.

ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΩΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΜΕΡΚΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΥ ΜΕΡΚΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΒΑΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΒΑΤΣΙΤΣΕΛΟΒΑΤΣΙΤΣΟΣΥΝΗΣ, ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥ ΩΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ.

ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΚΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ, ΟΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ, ΥΠΟ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ, ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΣΥΝΗΣ Ή ΚΩΛΟΣΟΥΡΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.

ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΝΑ ΘΕΤΩ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ Η΄ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΩ ΟΜΟΝΟΑ ΩΣ ΒΛΗΜΑ ΠΥΡΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΙ ΣΕ ΘΕΑΡΕΣΤΗ ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑ.

ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ.

ΠΙΝΩ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟΥΤΟ ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΖΩ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΟΥ, ΣΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝΩ ΣΤΟ ΨΥΧΟΣ ΤΗΣ ΣΑΛΟΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΠΛΩΣΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ, ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΑΥΤΟ.

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΨΩΡΑΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΡΡΕΚΤ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΚΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ Γ@%&ΜΕΝΟ ΔΙΑ.

ΑΝ ΠΑΡΑΒΩ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛΛΑΔΑΣ.

ΕΡΤ ΕΡΤ ΕΡΤ

ΑΞΙΟΣ!!!

Συντάκτης: Τζένη Κωστοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.