Πρώην παίχτες της Μπαρτσελόνα σε συνεργασία με τον ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα βρεθούν στα Γιάννενα την Παρασκευή για να  πραγματοποιήσουν εργαστήρια ποδοσφαίρου με 150 αγόρια, κορίτσια και ενήλικους πρόσφυγες και για έναν φιλικό αγώνα με πρώην παίχτες του ΠΑΣ Γιάννινα. Η εκδήλωση θα φέρει τον τίτλο «Οι παίκτες της FC Barcelona είναι μαζί με τους πρόσφυγες».

Στο σχετικό δελτίο τύπου διαβάζουμε: «Ο Σύλλογος των Παικτών της Barça επιθυμεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και να προωθήσει μία εκστρατεία εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών τους. To ταξίδι αυτό αποτελεί μέρος των δράσεων του Ιδρύματος και του Ομίλου FC Barcelona για τη στήριξη των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη.»

Ο στόχος της εξεύρεσης πόρων εξυπηρετείται και ηλεκτρονικά. Στην παρακάτω διεύθυνση μπορούν να γίνουν οικονομικές δωρεές:

https://www.eacnur.org/FCBJugadors

Σύμφωνα με το www.sport.es ο διευθυντής της FC Barcelona, Pau Vilanova  δήλωσε: «Πρέπει να ανταποδίδουμε στην κοινωνία αυτό που μας δίνει: εκτίμηση και ζεστασία. Θα είναι η πρώτη από πολλές άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, σίγουρα. Είμαστε περήφανοι που οι παίχτες μας συμμετέχουν, που καταλαβαίνουν τι σημαίνει το κάτι περισσότερο από μια ομάδα.»

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Συνέντευξη Τύπου

Τοποθεσία: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "οι Ζωσιμάδες", οδός Τζαβέλλα 18, 453 33 Ιωάννινα

Ώρα: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, 11:00 π.μ.

Εργαστήρια ποδοσφαίρου με πρόσφυγες

Τοποθεσία: Πανηπειρωτικό Στάδιο, οδός Ιωαννίνων 152, Ανατολή, 452 21 Ιωάννινα

Ώρα: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, 12:15-13:00

Φιλικός αγώνας Παλαίμαχων ΠΑΣ Γιάννινα - Παλαίμαχων FC Barcelona

Τοποθεσία: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "οι Ζωσιμάδες", οδός Τζαβέλλα 18, 453 33 Ιωάννινα

Ώρα: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, 19:00 (αγώνας) και 21:15 (συνέντευξη τύπου)

Εισιτήριο για τον φιλικό αγώνα 10 ευρώ. Δεν ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας. “Αγοράζοντας λοιπόν τα εισιτήρια για τους αγώνες με Λεβαδειακό και Βέροια, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 πληρώνει το εισιτήριο του φιλικού και αποδίδει τα χρήματα αυτά υπέρ των προσφύγων”.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.