Αν το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να κερδίσει πόντους στο επικοινωνιακό για την κυβέρνηση σχεδιάζοντας, προωθώντας και υλοποιώντας τη χθεσινή «χαλαρή βραδιά» των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα, μάλλον έχει χάσει από καιρό κάθε επαφή με την πραγματικότητα: με εκείνη την πραγματικότητα που υφίσταται πέρα απ' τα κάγκελα της έδρας του Πρωθυπουργού και τις κλούβες των ΜΑΤ που φράζουν την πρόσβαση στην Ηρώδου Αττικού.

Τι ακριβώς προσδοκούσε απ' τη χθεσινή φιέστα το Μαξίμου; Ειλικρινά, αδυνατούμε να το συλλάβουμε. Πάσχισε να επιδείξει την... «απλότητα» των βουλευτών της συγκυβέρνησης; Το καλλιτεχνικό τους τάλαντο και δη, τις επιδόσεις τους στο πιάνο; Τη γνώση τους στην οδήγηση δικύκλου (σ.σ.: τι, μόνο ο Βαρουφάκης; Κι άλλοι μπορούν!); Τους δεσμούς τους με την επαρχία (σ.σ.: μόνο... καλάθια με αυγά και τραχανά δε φορτώθηκαν!) και τις συχνές τους επισκέψεις εκεί, στις εκλογικές τους περιφέρειες; Ό,τι κι αν στόχευε, μόνο οι πλέον ένθερμοι οπαδοί των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων θα ισχυριστούν πως το υλοποίησε.

Είχαν σκοπό ο Πρωθυπουργός και το «περιβάλλον» του να δείξουν πως η κοινοβουλευτική ομάδα είναι ενωμένη; Μα... εδώ κοτζάμ μνημόνιο ψήφισαν και ξαναψήφισαν, συν μια σειρά από «προαπαιτούμενα», συν τον «κόφτη», χρειαζόταν η χθεσινή βραδιά για να τονιστεί το πασιφανές; Είναι τόσο μακριά απ' την κοινωνία πλέον Πρωθυπουργός (και «περιβάλλον»!) που αδυνατούν να κατανοήσουν πως, όταν ο μέσος πολίτης δυσκολεύεται να πληρώσει ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή του (ψωμί, ρεύμα, νερό), είναι τουλάχιστον προκλητικό να στήνονται τέτοιες γιορτές, μόνο και μόνο για να τονιστεί πως Πρωθυπουργός και βουλευτές μιλάνε μεταξύ τους στον ενικό και ότι τα μηνύματα που παίρνουν οι τελευταίοι είναι πως «ο κόσμος είναι διατεθειμένος να κάνει θυσίες αρκεί να έχει προοπτική»; Και πως ακόμη πιο προκλητικό είναι να «συνεχίζεται η βραδιά σε γνωστό στέκι του Κολωνακίου»;

Μια «χαλαρή βραδιά» για «ένα ποτό»; Κρατήστε τις παραδόσεις τουλάχιστον και, την επόμενη φορά... στείλτε μια πρόσκληση για «ένα παντεσπάνι»!

(*αντί της γνωστής ατάκας απ' τον ελληνικό κινηματογράφο... «to know us better»)

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.