Σκοτεινούς κύκλους συμφερόντων «βλέπει» ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης πίσω από τους «βανδαλισμούς» σε ακυρωτικά μηχανήματα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Δ. Καμμένου, «αυτοί οι βανδαλισμοί, η πλειοψηφία αυτών των φαινομένων δεν οφείλονται ούτε σε ομάδες πολιτικές, ούτε σε χουλιγκανισμό από τα γήπεδα» αλλά «οφείλονται και συνδέονται με συγκεκριμένες ομάδες εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων». Ως νέος Ηρακλής Πουαρώ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε ότι «το φαινόμενο εντάθηκε» μετά τις αποκαλύψεις για κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων και των αποφάσεων για ηλεκτρονικό εισιτήριο, και «κυρίως» μετά την απόφαση να περάσει στην ΕΛ.ΑΣ. η ευθύνη για τη φύλαξη των χώρων του Μετρό από εταιρείες σεκιούριτι.

Παραδόξως, κάποιες λεπτομέρειες του διέφυγαν του κ. Σπίρτζη, αλλά συμβαίνουν αυτά. Στο σύνολο των περιπετειών του Ηρακλή Πουαρώ, λόγου χάρη, μια μικρή λεπτομέρεια διαφεύγει την προσοχή του δαιμόνιου ντετέκτιβ και μόνο όταν την εντοπίζει, ξετυλίγεται το μυστήριο. Στον κ. Σπίρτζη ξέφυγαν περισσότερες από μια. Ουδόλως, π.χ., συνέδεσε τις αυξήσεις στην τιμή του εισιτηρίου και τις επιδρομές ομάδων ελεγκτών (σ.σ.: εκείνες που άνθρωποι χωρίς εισιτήριο εξευτελίζονταν και προπηλακίζονταν, για να μη θυμίσουμε βαρύτερες περιπτώσεις που βιντεοσκοπήθηκαν κιόλας. Κι εδώ δεν υπολογίζουμε τον 19χρονο που σκοτώθηκε πέφτοντας από παράθυρό τρόλεϊ στο Περιστέρι όταν «συνελήφθη» χωρίς εισιτήριο, μια και «χρεώνεται» στην προηγούμενη κυβέρνηση) με τις επιθέσεις σε ακυρωτικά μηχανήματα. Ουδόλως επίσης δείχνει να συνυπολογίζει το μπλοκάρισμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Προφανώς κατά τον κ. Σπίρτζη, καμιά απ' αυτές τις μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειες δεν έχει την παραμικρή σύνδεση με τις καταστροφές σε ακυρωτικά μηχανήματα.

Στο πνεύμα Σπίρτζη, θα πρέπει ίσως να αναμένουμε παρόμοιες «αποκαλύψεις» το επόμενο χρονικό διάστημα. Για τις καταλήψεις χώρων και κτιρίων, π.χ., θα φταίνε σκοτεινά κυκλώματα του real estate που δεν θέλουν να «αξιοποιούνται» ακίνητα μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Για το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών να είστε σίγουροι ότι τη βασική ευθύνη θα έχουν πολυεθνικές που θέλουν να εξουθενώσουν τους πτωχούς βιοπαλαιστές συμβολαιογράφους. Για νέους γύρους μαχών κατοίκων με ΜΑΤ στις Σκουριές θα φταίνε μαφιόζοι που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι τα κοιτάσματα. Το ίδιο και για το Ελληνικό. Για κάθε θέμα, θα μάθουμε επιτέλους την αλήθεια! Έτσι όπως τη λένε καθαρά τα στελέχη της «αριστερής» μας κυβέρνησης!

Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε τους πυροβολισμούς που στόχο έχουν τον πιανίστα. Σπανίως άλλωστε φταίει ο μουσικός για την κακή συντήρηση του οργάνου ή για τη σύνθεση που καλείται να ερμηνεύσει.

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.