«Άστραψε και βρόντηξε» – μην ξεχνάμε τα δημοσιογραφικά κλισέ, έχουν πάντα «ψωμί»! – σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ανήμερα της επετείου ίδρυσής της 42 χρόνια πριν. Τα «αστραπόβροντα» βεβαίως, μπορεί να επιμένουν πως τα είδαν οι οπαδοί του κόμματός του, οι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος και τα κυρίαρχα εκδοτικά συγκροτήματα, μα εσείς, μη βιαστείτε να πάρετε μαζί σας ομπρέλα και αδιάβροχα: για εικονική πραγματικότητα επρόκειτο.

Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης; Πέραν του κλασικού του αιτήματος για εκλογές (σ.σ.: θυμίζουμε στο σημείο αυτό πως εκλογές, ζητούσε με κάθε ευκαιρία και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας όταν το κόμμα του βρισκόταν στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης), κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα, ιδεοληψία και σκληρά (όχι, «νεοφιλελεύθερα» δεν τα χαρακτήρισε) οικονομικά μέτρα στο πλαίσιο του «αχρείαστου τρίτου μνημονίου» (το οποίο, ΚΑΙ το κόμμα του είχε υπερψηφίσει τον Αύγουστο του 2015), καταλογίζοντάς της παράλληλα... αριστερισμό (σ.σ.: μια τουλάχιστον αναφορά σε Ρουβίκωνα, κι άλλη μια σε Εξάρχεια και «μπαχαλάκηδες») και κάλεσε τους πολίτες να τον εμπιστευτούν γιατί... «από το δικό μου στόμα δεν θα ακούσουν ψέματα. Δεν θα κοροϊδέψω κανέναν». Ότι ακριβώς έταζε στους – τσακισμένους απ' τα αλλεπάλληλα μνημόνια – πολίτες ο κ. Τσίπρας ως Αξιωματική Αντιπολίτευση δηλαδή.

Στο πλαίσιο της προαναφερθείσας εικονικής πραγματικότητας, το Μέγαρο Μαξίμου «σήκωσε το γάντι» (ακόμη ένα δημοσιογραφικό κλισέ!) και απάντησε πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του μακρό χρόνο παραμονής στην αντιπολίτευση. Καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει», κατηγορώντας παράλληλα το κόμμα του για τα μέτρα που πήρε ως κυβέρνηση αναφορικά με... περικοπές συντάξεων και καταστολή! Το θέατρο του παραλόγου υπό την αμφίεση πολιτικής (και δη, «άγριας») κόντρας δηλαδή!

Όπερ σημαίνει; Κατηγορεί η (νεοφιλελεύθερη) αντιπολίτευση την (εφαρμόζουσα, έστω και «αναγκαστικά», νεοφιλελεύθερες πολιτικές) κυβέρνηση για.. αριστερισμό, καταλογίζει η – έχουσα ασκήσει μόλις χθες άγρια καταστολή – κυβέρνηση στην (οπαδό της καταστολής) αντιπολίτευση... εμμονή στην καταστολή! Ο κ. Μητσοτάκης προσφέρει στον κ. Τσίπρα το αριστερό άλλοθι που του είναι απαραίτητο για να δικαιολογεί τα όσα ως κυβέρνηση νομοθετεί και εφαρμόζει, κι ο κ. Τσίπρας βοηθά τον κ. Μητσοτάκη να χτίσει το – τόσο απαραίτητο για να προσελκύσει τους εναπομείναντες στη χώρα αυτή «νοικοκυραίους» – σοβαρό και αυστηρό προφίλ του «επόμενου πρωθυπουργού». Η «εικονική πραγματικότητα» που ήδη αναφέραμε δηλαδή, κι ας επιμένουν τα κανάλια – «αδειοδοτημένα» και μη – να μιλάνε για «άγριες κόντρες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης»: τα ίδια που λέγανε λίγα χρόνια πριν για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.