«Πράκτορες» λοιπόν και στον «Guardian»! Αυτό είναι το σοφό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η κυβέρνησή μας είτε διά στόματος του υπουργού Υγείας κ. Α. Ξανθού είτε μέσω σχετικού – και άρτι εκδοθέντος – non paper του Μεγάρου Μαξίμου. Όσα αναφέρονται στο σχετικό ρεπορτάζ (διαβάστε το ολόκληρο εδώ) είναι «κατευθυνόμενα» και «ανυπόστατα» (Μαξίμου), «κινδυνολογία» και «λαϊκισμός» (Ξανθός) και, βεβαίως, η Ελλάδα «είναι χώρα υγειονομικά ασφαλής» (Ξανθός και πάλι).

Στον μακρύ κατάλογο των «εχθρών της κυβέρνησης» συνεπώς, προστίθεται πλέον και ο «Guardian». Η ίδια εφημερίδα της οποίας άρθρα και ρεπορτάζ χρησιμοποίησαν συχνά στο παρελθόν τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία. Πώς έγινε και μέσα σε ένα 24ωρο μετατράπηκε μια «έγκυρη» εφημερίδα σε «κατευθυνόμενη» και μάλιστα... από αυτούς που «σήμερα οραματίζονται την επαναφορά τους στην εξουσία για να συνεχίσουν το αντικοινωνικό τους έργο αλλά και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος»; Όλα γίνονται στη χώρα αυτή, την «αριστερή» κυβέρνηση της οποίας επιβουλεύεται ολόκληρος ο πλανήτης!

Η επίσημη κυβερνητική δικαιολογία, είναι πως οι συντάκτες του ρεπορτάζ «επικαλούνται στοιχεία του 2011 και 2012» (σ.σ.: λες και υπάρχουν νεώτερα επίσημα στοιχεία!). Όσο για τις δηλώσεις του κ. Μιχ. Γιαννάκου (σ.σ.: επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), σύμφωνα με τις οποίες «στο όνομα των σκληρών δημοσιονομικών στόχων, άνθρωποι που θα μπορούσαν σε άλλη περίπτωση να επιβιώσουν, πεθαίνουν» στα ελληνικά νοσοκομεία; Τον «φωτογραφίζει» ως εκπρόσωπο «μιας ανυπόληπτης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικά συγκινητική υπερπροσπάθεια των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων στο ΕΣΥ να κρατήσουν όρθια και αξιόπιστη τη δημόσια περίθαλψη» ο κ. Ξανθός και καθαρίζει!

Έτσι λοιπόν, στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία σήμερα δεν πεθαίνουν ασθενείς που θα μπορούσαν να σωθούν: τυχόν παραδείγματα που έχετε υπόψη σας αποτελούν «καταστροφολογία». Έτσι λοιπόν, δεν έχουν μειωθεί κατά ένα τρίτο οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Έτσι λοιπόν, δεν υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό, δεν τοποθετούνται ασθενείς σε κρεβάτια που δεν έχουν απολυμανθεί, δεν ξεμένουν από φάρμακα ή ευτελή υλικά (γάζες π.χ.) τα νοσοκομεία, δεν υπάρχουν ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, δεν αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής ή νοσηλεύτρια σε 40 ασθενείς, δεν έχουν χαθεί κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Όλα αυτά τα αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο «Guardian» μόνο και μόνο για να ρίξει την κυβέρνηση: ευτυχώς, και αυτός... «αποκαλύφθηκε»!

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.