Κάποια στιγμή, θα πρέπει να καταλήξουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: να γνωρίζουμε κι εμείς αν ο εμφύλιος (σ.σ.: που... «ξεθάφτηκε» επί πρωθυπουργίας του κ. Αντ. Σαμαρά) τέλειωσε, ή αν κάποιοι ετοιμάζονται ξανά να επιδείξουν... κατασχεθέντα φονικά κονσερβοκούτια κι αιμοβόρους «εαμοβούλγαρους» στα πλήθη.

Ισχύουν τα όσα είπε σήμερα το πρωί στην Ελευσίνα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρ. Μητσοτάκης, πως «σήμερα δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς, αλλά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας και λαϊκισμού και ψέματος»; Ή τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Αδ. Γεωργιάδης στη Χίο, ότι δηλαδή «πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο»; Να ξέρουμε κι εμείς πώς να πορευόμαστε: να ετοιμαζόμαστε για ομαδικές αγκαλιές συμφιλίωσης ή να ψωνίζουμε ρούχα εκστρατείας για τα ξερονήσια;

Το εύκολο είναι η παραδοχή πως ο κ. Γεωργιάδης είναι (όπως κι ίδιος το έθεσε) «υπερβολικός»: εφόσον βεβαίως δεχθούμε πρώτα πως είναι απλώς «υπερβολή» να ξεστομίζονται τέτοια τερατώδη ψέματα (και κηρύγματα αβυσσαλέου μίσους παράλληλα!) περί «φυλάκισης» των κομμουνιστών «σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου». Εκτός κι αν ο κ. Γεωργιάδης ταξιδεύει μόνο σε χώρες που έχουν «καθαρίσει» τον «κομμουνιστικό κίνδυνο», φοβούμενος μην πέσει θύμα επίθεσης αιμοσταγών «κομμουνιστοσυμμοριτών» και χάσει ο πλανήτης (το σύμπαν ολόκληρο!) έναν πολιτικό άνδρα του δικού του βεληνεκούς. Ή έχει μείνει χρονικά στην επταετία 1967-1974, οπότε όντως η «Πολιτεία»... «μεριμνούσε» στον τομέα «της αποτροπής του εξ Aνατολών κινδύνου».

Αν δεν είναι «υπερβολικός»; Αν οι απόψεις του κ. Αντιπροέδρου δεν απέχουν από εκείνες του κ. Προέδρου; Τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης σήμερα στην Ελευσίνα, αρκούν για να πείσουν πως στη Νέα Δημοκρατία επιστρέφουν στη «γραμμή» του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Β'; Αν ναι, γιατί ο κ. Γεωργιάδης είναι ακόμη αντιπρόεδρος του κόμματος; Ή – για να το πάμε ένα βήμα πιο πέρα – γιατί ο κ. Γεωργιάδης είναι ακόμη μέλος του κόμματος;

Ίσως γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιστρατεύει και το «όπλο» του «αντικομμουνισμού» στην προσπάθειά του να προσεγγίσει ξανά το κομμάτι εκείνο των πρώην οπαδών του που αυτομόλησε προς τη Χ.Α.; Βαφτίζοντας συλλήβδην «κομμουνιστές» όοολο τον χώρο που κινείται από το – άρτι εφαρμόζον πολιτικές ακραίου νεοφιλελευθερισμού – κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τους αντιεξουσιαστές, με ολίγη από εξωκοινοβουλευτική Αριστερά στο ενδιάμεσο; Από τη μια ο «κομμουνιστικός κίνδυνος» κι απ' την άλλη οι «πατριώτες»; Μα... το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο, στο – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν! Καινούργιους σεναριογράφους δεν μπορούν να βρουν στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που φιλοδοξεί να (ξανα)γίνει και κυβερνών; Για να μην αναφέρουμε πόσο βολεύει το νυν κυβερνών κόμμα να επιδεικνύει το κοστούμι του «κομμουνιστή» δηλαδή!

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.