«Αισιόδοξος» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός (και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) κ. Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με ομάδα δημοσιογράφων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κόμμα του πολύ πίσω από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Προτιμώ να κερδίζω τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Τότε θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το έργο μας και οι πολίτες να συγκρίνουν τι έγινε» είπε ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά μετά τη συνάντηση και, κάπου στο βάθος, η... σκιά του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, δεν μπορεί, θα χαμογέλασε σαρδόνια!

Ενάμιση περίπου χρόνο πριν, στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ήταν ο κ. Σαμαράς με την πλάτη στον τοίχο καθώς οι δημοσκοπήσεις, έδειχναν ήττα για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τότε, σε μια προσπάθεια να ψαλιδίσει (όσο μπορεί!) τη διαφορά, και σε συνέντευξή του στη «Δημόσια Τηλεόραση» είχε χαρακτηριστικά δηλώσει πως θα κερδίσει τις εκλογές και πως μάλιστα... το αισθάνεται! Δεν είχε βέβαια πει τότε ο κ. Σαμαράς ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, μα πριν από την απόφασή του να πάει σε εκλογές εκβιάζοντας την πρόωρη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους πως η κυβέρνησή του, θα εξαντλούσε τετραετία. Ότι, δηλαδή, είπε και ο κ. Τσίπρας σήμερα.

Η «αισιοδοξία» του νυν Πρωθυπουργού και η «έκτη αίσθηση» του πρώην, ανοίγουν νέους ορίζοντες στις πολιτικές επιστήμες: πλέον, μετά τις ρήσεις δύο Πρωθυπουργών (που ο ένας μάλιστα διαδέχθηκε τον άλλο) ανοίγει ο επιστημονικός τομέας για την τεκμηρίωση της... παραψυχολογικής πολιτικής! Τώρα πια, οι αναλύσεις δεν θα γίνονται με όρους δημοσκοπικούς, αυτοί προφανώς δεν μετράνε: οι χαρτορίχτρες, τα μέντιουμ (με κληρονομικό ή επίκτητο χάρισμα) και οι καφετζούδες θα μας δίνουν τον παλμό της (πολιτικής) επικαιρότητας. Και βεβαίως, η «έκτη αίσθηση» του εκάστοτε Πρωθυπουργού.

Θα έχουν βγει π.χ. τα ΜΑΤ να δέρνουν συνταξιούχους; Δεν θα τρέχουμε στις εταιρείες δημοσκοπήσεων να μάθουμε πόσο επηρέασε το γεγονός την εικόνα της κυβέρνησης. Ένα τηλεφώνημα στο γραφείο του Πρωθυπουργού θα μας λύνει κάθε απορία! Δεν θα ξέρουν οι συνεργάτες του πώς ξύπνησε ο άνθρωπος και τι «αισθάνεται»; Τους ξένους θα ρωτάμε;

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η «Αυγή», είναι πρωτοπόρος στον τομέα: έτσι, χωρίς λόγο, λέτε να αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με την Public Issue; 100 χρόνια μπροστά είναι!

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.