Τελικά, ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015 ο – μέχρι πρότινος – πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης; Αυτό είναι το μείζον θέμα που απασχολεί τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο! Με φόντο δηλώσεις του ίδιου του κ. Κουβέλη σε ραδιοφωνικό σταθμό (Action) σύμφωνα με τις οποίες ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ «στις προηγούμενες εκλογές και στις προ-προηγούμενες», τη διαβεβαίωσή του ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και την ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα το γραφείο του προκειμένου να αποσαφηνίσει ότι τον Ιανουάριο του 2015 ο κ. Κουβέλης το κόμμα του οποίου ηγείτο ψήφισε, η χώρα χωρίστηκε σε δυο στρατόπεδα, και το μέγα ερώτημα που έχει μείνει να πλανάται ως φάντασμα πάνω απ' τη χώρα (σ.σ.: μην το μπερδεύετε με το γνωστό φάντασμα του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου»: καμία σχέση!): τι ψήφισε τελικά ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον Ιανουάριο του '15; Το – τότε – δικό του κόμμα ή το (συγ)κυβερνών;

Οι ακραιφνείς ΣΥΡΙΖΑίοι, προτάσσουν τα στήθη τους για να υπερασπιστούν τον «σύντροφό» τους. Ο ευρωβουλευτής κ. Δ. Παπαδημούλης με βαρυσήμαντη πολιτική δήλωση μέσω Τwitter (σ.σ.: έτσι επιλέγει να κάνει τις πολιτικές του δηλώσεις ο κ. ευρωβουλευτής), ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Ζαχαριάδης, φεϊσμπουκικές περσόνες που οι κακές γλώσσες κατηγορούν για κατάληψη θέσεων στην κρατική μηχανή και λοιποί άδολοι και αγνοί λαϊκοί αγωνιστές δίνουν εδώ και ώρες τον υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου να στηριχθεί ο πρωτεργάτης της ιδέας της «κυβερνώσας Αριστεράς». Κι όσο οι ώρες περνούν, το μόνο που δεν μάθαμε για τον κ. Κουβέλη είναι πως κοντά σ' αυτόν μαθήτευσε ο Τσε Γκεβάρα πριν ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι για την παγκόσμια επανάσταση.

Οι παλιές διαφορές έχουν ξεχαστεί: μια «κυβερνώσα Αριστερά» άλλωστε που σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορεί παρά να βρει κοινό τόπο έκφρασης και συστράτευσης με τον εκπρόσωπο μιας άλλης, λίγο παλαιότερης «κυβερνώσας Αριστεράς». Μπορεί κάποτε ΣΥΡΙΖΑ και κ. Κουβέλης να ήταν στα χαρακώματα, μπορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να έψελναν τα εξ αμάξης στον κ. Κουβέλη, αλλά αυτά είναι παλιές ιστορίες, ποιος τις θυμάται τώρα; Υπήρξαν και ατυχείς στιγμές σε μια σχέση τόσο θυελλώδη, αλλά και τα «μπινελίκια» σε μια σχέση ζωής έχουν τη νοστιμάδα τους. Και μην αρχίσετε τώρα να λέτε πως κάποτε τα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δονούσαν τους δρόμους της χώρας στις πορείες με το γνωστό σύνθημα «νόμους και δικαιώματα τα κάνατε κουρέλι, άντε και γ... σύντροφε Κουβέλη!». Αυτά είναι διαδόσεις των αμετανόητων αριστεριστών. Αφήστε που, και να ακούστηκε καμιά φορά το σύνθημα αυτό, για δάκτυλο των «ρομαντικών βολονταριστών» θα επρόκειτο. Ευτυχώς αυτοί σηκώθηκαν και φύγανε απ' τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που έγινε σοβαρό κόμμα, άρα ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Όσο για το τι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές ο κ. Κουβέλης, το δήλωσε ο ίδιος. Αν μάλιστα είναι και υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα που θα ψηφίσει, μπορούμε εύκολα να φανταστούμε το σύνθημα που θα φωνάζουν ρυθμικά οι οργανωμένοι οπαδοί με το που θα φανεί στο εκλογικό τμήμα για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα: αναζητήστε το στον τίτλο του κειμένου ετούτου.

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.