Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζητά η Ζωή Κωνσταντοπούλου - με επιστολή που του απέστειλε την περασμένη Παρασκευή - προκειμένου να λάβει τέλος «το ονειδιστικό για τη Δημοκρατία φαινόμενο» που δημιουργούν με τη συμπεριφορά τους δύο μέλη της Κυβέρνησης.
Πρόκειται για τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις για το έργο και το αντικείμενο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που «δεν απηχούν τις απόψεις της Κυβέρνησης και δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά» και τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση, «η επιθετική επιμονή του οποίου γεννά πολλές απορίες». Όπως επισημαίνει η Ζ. Κωνσταντοπούλου, αμφότεροι προβαίνουν σε ανοίκειες και πολλαπλώς προσβλητικές επιθέσεις εναντίον της ως ΠτΒ, αλλά και συνολικότερα εναντίον της λειτουργίας και της αυτονομίας της Βουλής.
«Πρώτα τα μέλη της Κυβέρνησης με το παράδειγμά τους, με την αυτοσυγκράτηση και την τήρηση των αρχών της πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας, θα πρέπει να δίνουν τον τόνο και να συγκροτούν το θεσμικό υπόδειγμα, ώστε αυτές οι αρχές να γίνονται σεβαστές από την Αντιπολίτευση και, συνολικά, να θωρακίζεται ο δημόσιος λόγος από φαινόμενα εκτράχυνσης, εκφυλισμού ή και απροκάλυπτου κανιβαλισμού» καταλήγει.
Επιπροσθέτως, ζητά ενημέρωση από την Κυβέρνηση για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συζήτησης, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, με αντικείμενο την Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, αίτημα που έχουν διατυπώσει, ήδη από τις 19 Ιουνίου, 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στους οποίους έχουν προστεθεί μέχρι σήμερα άλλοι 6 βουλευτές (συνολικά 55).
Να σημειωθεί ότι η Βουλή (Ολομέλεια και Επιτροπές) δεν θα συνεδριάσει, χάριν ανάπαυσης των Βουλευτών, από την Πέμπτη 06 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 16 Αυγούστου και όχι από τις 03 Αυγούστου που επιθυμούσε ο Α. Τσίπρας αρχικά, λόγω ύπαρξης εκκρεμοτήτων, όπως η αυριανή συζήτηση αιτήσεων άρσης ασυλίας βουλευτών. «Αυτονοήτως, αν στο διάστημα αυτό υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία από πλευράς Κυβέρνησης, θα πρέπει να υπάρξει άμεση ενημέρωση της Βουλής, προκειμένου να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές και η Ολομέλεια και να μην προκληθεί δυσλειτουργία ή αιφνιδιασμός των βουλευτών, ούτε και πλημμελής νομοθετική επεξεργασία σημαντικών νομοσχεδίων» επισημαίνει η Ζ. Κωνσταντοπούλου.
(Πρώτη δημοσίευση: inagreece.gr)