Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να μην αρθεί η ασυλία για τους Νίκο Φίλη και Απόστολο Κακλαμάνη.

Ειδικότερα:

Για τον Ανδρέα Κατσανιώτη: Υπέρ της άρσης ασυλίας – την οποία είχε ζητήσει ο ίδιος, καθώς, όπως δήλωσε, το θέμα δεν έχει να κάνει με τη βουλευτική του ιδιότητα και γι’ αυτό θέλει να ξεκαθαρίσει – ψήφισαν 205 Βουλευτές. Κατά της άρσης ασυλίας, δηλαδή «ΟΧΙ», ψήφισαν 2 Βουλευτές. «ΠΑΡΩΝ» ψήφισε ένας Βουλευτής.

Την άρση της ασυλίας του είχε εισηγηθεί, και μάλιστα ομοφώνως, η αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ενώ η κατηγορία είχε να κάνει με τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος χωρίς επαρκή αιτιολογία με την ιδιότητα του διευθυντή εξαγωγών.

Για τον Νίκο Φίλη: Υπέρ της άρσης ασυλίας, δηλαδή «ΝΑΙ, ψήφισαν 2 Βουλευτές. Κατά της άρσης ασυλίας, δηλαδή «ΟΧΙ», ψήφισαν 205 Βουλευτές. «ΠΑΡΩΝ» ψήφισε 1 Βουλευτής. Συνεπώς, η αίτηση της Εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.

Την μη άρση της ασυλίας του είχε εισηγηθεί κατά πλειοψηφία και η αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Η μήνυση εναντίον του είχε γίνει από τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, αφορούσε την θητεία του ως διευθυντή της Αυγής και συγκεκριμένα κείμενο που είχε γράψει ο Γ. Ανανδρανιστάκης και είχε αποσυρθεί μετά το θάνατο του τελευταίου.

Για τον Νικήτα Κακλαμάνη: Υπέρ της άρσεως ασυλίας του δεν ψήφισε κανείς. Κατά της άρσεως ασυλίας, δηλαδή «ΟΧΙ» ψήφισαν 207 Βουλευτές. «ΠΑΡΩΝ» ψήφισε ένας Βουλευτής. Συνεπώς, η αίτηση της Εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.

Την μη άρση της ασυλίας του είχε εισηγηθεί κατά πλειοψηφία και η αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Η υπόθεση αφορούσε τον τραυματισμό ενός πολίτη σε σπασμένο πεζοδρόμιο επί δημαρχίας του.

Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία επί των αιτήσεων άρσης ασυλίας είναι ονομαστική και με ψηφοδέλτιο – σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της 23ης Μαρτίου του 2005 - ενώ με βάση το άρθρο 83 του Κανονισμού η Βουλή δεν εισέρχεται στην ουσία των υποθέσεων, αλλά ερευνάται μόνο αν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Βουλευτή ή η δίωξη ή η μήνυση ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα.

(Πρώτη δημοσίευση: inagreece.gr)

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.