Με ανακοίνωσή του σε υψηλούς τόνους απάντησε το Υπουργείο Εργασίας στην «έφοδο» των μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο του υπουργείου στη Σταδίου, νωρίτερα το απόγευμα. Το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ ενάντια στα προαπαιτούμενα. Στο περιστατικό αναφέρθηκαν με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, Νίκος Παππάς και Ράνια Σβίγκου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, το Υπουργείο Εργασίας, τονίζει ότι είναι ανοιχτό στο διάλογο και σέβεται τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες του.

«Γι’ αυτό θεωρούμε ακατανόητη τη σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο του Υπουργείου, όπου και οι ίδιοι οι «εισβολείς» συνειδητοποίησαν ότι παραβίασαν ανοιχτές θύρες», σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται:

«Η Υπουργός Εργασίας τους δέχτηκε στο γραφείο της και όπως αποδείχτηκε οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών.

Οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, εξάλλου, είχαν συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας στις 22/11/2017 και είχαν ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με τις απεργίες.

Η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία στη γενική συνέλευση πρέπει να παρίσταται το ½ των μελών του σωματείου που πληρώνουν τις συνδρομές τους. Τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Τέλος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η καταστολή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης δεν ήταν και δεν θα γίνει επιλογή μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας.

«Τα υπουργικά γραφεία επί ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα ανοιχτά για διάλογο και όχι για bullying. Η σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας ήταν ακατανόητη αφού καμία διάθεση για διάλογο δεν υπήρχε από πλευράς τους», δήλωσε μέσω twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έγραψε στο twitter:

«Η σημερινή εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπ.εργασίας είναι τελείως ακατανόητη. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι οι πόρτες της είναι ανοιχτές στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους και ότι δεν επιλέγει την καταστολή, αλλά το διάλογο».

 

Γιώργος Διάκος
Συντάκτης: Γιώργος Διάκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.