Υπερψηφίστηκε σήμερα, μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο, τροπολογία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. Μάκη Μπαλαούρα, Νίκου Μανιού και Τριαντάφυλλου Μηταφίδη) για την μεταβίβαση τεσσάρων κτηρίων του ΕΑΤ ΕΣΑ στην Περιφέρεια Αττικής.

Όπως αναφέρεται εντός της τροπολογίας, τα ιστορικά αυτά κτίρια πρέπει να μεταβιβαστούν κατά κυριότητα στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου η τελευταία να προβεί με δικές της δαπάνες στην εκτέλεση του έργου συντήρησης, ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και ανάδειξής τους, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως Μουσείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης, καθώς και για άλλους συναφείς ή εν γένει πολιτιστικούς σκοπούς.

Διευκρίνιση για το αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Δήμου της Αθήνας για μια τέτοια ενέργεια, καθώς δύο από αυτά του ανήκουν ζήτησε ο πρώην Δημάρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης. Απροετοίμαστος, ωστόσο, να απαντήσει στο ερώτημα δήλωσε ο υπογράφων την τροπολογία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

Να σημειωθεί ότι την τροπολογία καταψήφισαν μόνο η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή, ενώ την υπερψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ. 

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.