Η ψήφος στην Αριστερά και τον Ζακ Λυκ Μελανσόν ήταν μια ψήφος αντίστασης, δηλώνει στο allovergreece η Anne Sabourin, υποψήφια με την Ανυπότακτη Γαλλία. Ο γαλλικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο «κακά» για το β’ γύρο, τονίζει.

Η επιλογή για το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών θα είναι ανάμεσα σε μια υποψηφιότητα της ακροδεξιάς και έναν υποψήφιο «των τραπεζών», δηλώνει στο allovergreece η Anne Sabourin, υποψήφια βουλευτής με την Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο Μακρόν είναι ακραία φιλελεύθερος και στηρίζει τις πολιτικές ελαστικοποίησης της αγοράς εργασίας, λέει η Anne Sabourin.

Η επιλογή αυτή ανάμεσα σε αυτές τις δύο πλευρές, είναι το «κακό νέο» των εκλογικών αποτελεσμάτων στη Γαλλία, σημειώνει. Το «καλό νέο» είναι το πολύ υψηλό ποσοστό της αριστεράς και του Ζακ Λυκ Μελανσόν. Είναι ψήφος αντίστασης, ψήφος για τον κοινωνικό μετασχηματισμό, μας λέει. Αλλά σηματοδοτεί και την καταδίκη του (πρώην κυβερνώντος) Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα με αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα βρέθηκε σε «ιστορικό χαμηλό», επισημαίνει.

Ωστόσο, η Anne Sabourin σημειώνει ότι το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, την επόμενη μέρα των γαλλικών εκλογών, «προτιμά να παλεύει» ενάντια σε μια κυβέρνηση του Μακρόν παρά σε μια ηγεσία της Λεπέν. Και, επομένως, διαφοροποιείται από τη δήλωση του Ζαν Λυκ Μελανσόν το βράδυ των εκλογών, ο οποίος προέτρεψε τους υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του να πράξουν κατά συνείδηση στο δεύτερο γύρο. «Δεν συμμεριζόμαστε αυτή τη θέση», λέει η Anne Sabourin.

Πιθανώς μέσα στη διάρκεια της εβδομάδας, να υπάρξει πιο ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση της Ανυπότακτης Γαλλίας και του Μελανσόν αναφορικά με το δεύτερο γύρο, ενάντια στη Μαρίν Λεπέν, τονίζει η Anne Sabourin.

 

Γιώργος Διάκος
Συντάκτης: Γιώργος Διάκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.