Την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν τη διάταξη που ρυθμίζει θέματα λειτουργίας του υπό ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αττική γνωστοποίησαν διά του ειδικού αγορητή τους, Κωνσταντίνου Κατσίκη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση που συζητείται από σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.  

«Εμείς συνεπείς στην πάγια πολιτική και θέση μας το άρθρο αυτό θα το καταψηφίσουμε. Η συνέχεια της συνεργασίας μας πάντως θα συνεχίσει να είναι έντιμη και να συνθέτει την αντίφαση. Και έχει αυτή η συνεργασία το συγκριτικό πλεονέκτημα γιατί εμείς καταφέρνουμε  να μη λέμε “ναι σε όλα”, αλλά και να συμπορευόμαστε» ανέφερε  ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Στην πράξη βέβαια η διαφοροποίηση αυτή δεν αναμένεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα, αφού στη συγκεκριμένη διάταξη διάκεινται θετικά και δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο ίδιος βουλευτής είχε προαναγγείλει καταψήφιση της διάταξης για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε προσφυγόπουλα που φοιτούν σε σχολεία με υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, ωστόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος την υπερψήφισε, χαρακτηρίζοντας την άποψη του Κ. Κατσίκη προσωπική. 

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.