Σε τροχιά υλοποίησης φαίνεται πως μπαίνουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το πρώτο διάστημα μετά τις θερινές διακοπές. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κορυφαίους υπουργούς, με το βάρος να δίνεται στην ανάπτυξη, τα εργασιακά, την παιδεία.

Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, καθώς και με τους υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από το Γιάννη Δραγασάκη για την πορεία ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας, ενώ από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (οπότε και ξεκινά πάλι η δραστηριότητα της Βουλής μετά τις θερινές διακοπές).

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο αφορά τις ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλεια, την αδήλωτη εργασία και την ισχυροποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Η προετοιμασία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς και η μεταρρύθμιση που αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό για την πλήρη ετοιμότητα των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και τον ενημέρωσε ότι από φέτος όλα τα ολιγοθέσια σχολεία (814 τον αριθμό) θα είναι ολοήμερα.

Επίσης, υπήρξε αναλυτική συζήτηση για τη νέα δομή του Λυκείου, ιδιαίτερα των δύο τελευταίων τάξεων, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, το νέο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια θα προκύπτει αυτομάτως από τη νέα δομή του Λυκείου.

 

Γιώργος Διάκος
Συντάκτης: Γιώργος Διάκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.