Διαχειρίσιμη θεωρεί την κατάσταση στο προσφυγικό ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας και βάζει στόχους για το μέλλον, σύμφωνα με όσα είπε για το θέμα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την «επιτυχία» την αποδίδει στο ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμά ότι αντιμετώπισε την κατάσταση πολύ πιο ορθά απ’ ότι η προηγούμενη κυβέρνηση που παρέδωσε ελάχιστες υποδομές και ελάχιστη πείρα για το συγκεκριμένο θέμα.

Θεωρεί επιτυχία της κυβέρνησης την μεταφορά όλων των προσφύγων σε καμπς αλλά και την κατάσταση των παιδιών που είναι κατά 90% εμβολιασμένα και πάνε σχολείο. Δεσμεύτηκε για βελτίωση της κατάστασης με τη δημιουργία καλύτερων κέντρων φιλοξενίας και την αντιμετώπισης του ζητήματος των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Μίλησε και για την κριτική που έχει δεχθεί στο εσωτερικό του κόμματος. Όσον αφορά τη συμφωνία με την Τουρκία, είπε ότι τη θεωρεί την καλύτερη δυνατή. Κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσουν την κυβέρνηση με πράξεις.

Δεν μας εντυπωσιάζει η αισιόδοξη ματιά του για την κατάσταση των καμπς και των προσφύγων/ μεταναστών. Ως μέλος της κυβέρνησης ο Γ Μουζάλας δεν θα μπορούσε παρά να επικροτεί την πολιτική της και τις μέχρι τώρα κινήσεις της με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας. Το κρίσιμο στοιχείο της ομιλίας του είναι πως, ακόμα και η αναγνώριση κάποιων αδυναμιών δε δείχνει διάθεση ένταξης των προσφύγων στις ελληνικές πόλεις και ανατροπής της τάσης αποκλεισμού τους από αυτές. Αποκορύφωμα της πολιτικής αυτής ήταν η δημιουργία ειδικών απογευματινών τμημάτων στα σχολεία για τα παιδιά των προσφύγων, κάτι που η κυβέρνηση θεωρεί μεγάλη επιτυχία της.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.