Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε, σήμερα, η Ολομέλεια της Βουλής. Αντιθέτως, ψήφισε «όχι» στο αίτημα της εισαγγελικής αρχής που αφορούσε τον Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Η απόφαση για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής αφορούσε υπόθεση παραποίησης αστυνομικής ταυτότητας και την έλαβαν ομόφωνα οι 188 βουλευτές που παρίσταντο στην ψηφοφορία.

Από την άλλη, 42 «ναι» και 146 «όχι» συγκέντρωσε το αίτημα άρσης ασυλίας για τον Υπουργό Επικρατείας που αφορούσε δημόσιους χαρακτηρισμούς του κατά του προέδρου των Παραολυμπιονικών, Σίμου Παλτσανιτίδη. (σ.σ. τον είχε αποκαλέσει «φασιστάκι  της πλάκας», αλλά και «ρατσιστοεδή τύπο» στον προσωπικό του τοίχο στο φβ, σε απάντηση σε δικό του σχόλιο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «πάνε πιο δεξιά από το δεξιά (…) να προλάβουν να ξεπουλήσουν αξίες, ιδανικά, πατρίδα, έθνος, κυριαρχία και να την κάνουν»). 

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.