Την κατέθεσαν για να την... αποσύρουν την τροπολογία για τους μη αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς οι υπουργοί Επικρατείας κ. Ν. Παππάς και Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζης, έστω κι αν απαιτήθηκε η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής κ. Ν. Βούτση. Την πληροφόρηση για την παρέμβαση Βούτση την έδωσε ο ίδιος ο κ. Παππάς με σχετική του (μεταμεσονύκτια) δήλωση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ο κ. Βούτσης «εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Αυτό και θα κάνουμε».

Απ' την κατάθεση μέχρι την απόσυρση πάντως, πρόλαβε να (ξανα)ξεσπάσει η γνωστή θύελλα που συνοδεύει κάθε τι που σχετικό με την αδειοδότηση των καναλιών. Πρόλαβε δηλαδή να εκδώσει ανακοίνωση η ΝΔ, να τοποθετηθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: συγνώμη, της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης»!) κ. Α. Λοβέρδος, να προβεί σε δηλώσεις ο τ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγγ. Βενιζέλος κλπ.

Επόμενος γύρος; Μετά την διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που έχει συγκαλέσει για την ερχόμενη Τετάρτη ο κ. Βούτσης. Και υπάρχει κι εκείνη η συνεδρίαση του ΣτΕ, που – θεωρητικά – κάποτε πρέπει να καταλήξει σε ψηφοφορία. Στο μεταξύ, μετράμε «νικητές» και «ηττημένους»: γι' αυτό τον γύρο πάντα!

Ι. Δ. Σ.