Απόφαση δεν έβγαλε ούτε σήμερα το ΣτΕ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών καθώς δεν έγινε ψηφοφορία στο πέρας της συνεδρίασης. Η διαδικασία, υπήρξε και σήμερα επεισοδιακή, αυτή λόγω τηλεφωνήματος (σ.σ.: φάρσα απεδείχθη) για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα και μετά την μη-απόφαση του ΣτΕ, ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς και ο συναρμόδιος υπουργός Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζης, κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή σύμφωνα με την οποία δίνεται χρονικό περιθώριο πέντε ημερών για την διακοπή παροχής του σήματος από τον ψηφιακό πάροχο των μη αδειοδοτημένων καναλιών απ' την στιγμή της δημοσίευσης της σχετικής τροπολογίας στο ΦΕΚ. Στην αντίθετη περίπτωση, προβλέπεται η επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων. Όπερ σημαίνει; Φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και πρόστιμα που αναμένεται να φτάσουν ένα εκατομμύριο ευρώ, συν κατάσχεση μηχανημάτων και λοιπά συναφή. Υπάρχει μάλιστα και ειδική έκθεση (που συνοδεύει την τροπολογία) για την δαπάνη των... εξόδων φυλάκισης «τυχόν μη αδειοδοτημένων παρόχων»!

Πότε αναμένεται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης; Μέσα Νοεμβρίου. Ασαφές παραμένει αν μέχρι τότε θα έχει συνεδριάσει το ΣτΕ για να ψηφίσει «ναι» ή «όχι» στις προσφυγές των μη αδειοδοτημένων καναλαρχών.

Ι. Δ. Σ.