(Φωτογραφία αρχείου)

Από ρίψη χημικών και τραυματισμούς 5 διαδηλωτών σημαδεύτηκε η σημερινή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν πήραν απάντηση στο αίτημά τους να μην απολυθούν οι 10.000 «παρατασιούχοι- συμβασιούχοι». Σήμερα η ΠΟΕ- ΟΤΑ βρισκόταν σε 24ωρη απεργία ενώ κρατούσε αποκλεισμένα τα Γκαράζ.

Διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ μία μέρα πριν από την απεργία: «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του Συλλαλητηρίου, για το δικαίωμα στην εργασία, για τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απαιτούμε να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. την δέσμευση που είχε αναλάβει για τακτοποίηση των «Παρατασιούχων- Συμβασιούχων» με νομοθετική ρύθμιση.»

Ξεκινώντας από την πλατεία Καραϊσκάκη οι απεργοί, πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου, όπου σημειώθηκε ένταση μεταξύ αυτών και της αστυνομίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Εκεί η ένταση ήταν μεγαλύτερη. Τελικά οι απεργοί συναντήθηκαν με την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκου Τράκα, δεν πήραν καμία σαφή απάντηση.

Ο Ν. Τράκας δήλωσε πως η δική του πρόταση στην Εκτελεστική Επιτροπή που θα ακολουθούσε θα ήταν συνέχιση του αποκλεισμού των γκαράζ και καταλήψεις χώρων και των χωματερών.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.