Με το Βαγγέλη Μαρινάκη να γίνεται επίσημα ο διεκδικητής του συνόλου του ενεργητικού του ΔΟΛ και τον Ιβάν Σαββίδη να έχει ήδη αποκτήσει το 19,63% του πακέτου μετοχών του Mega μέσω του Πηγάσου, αναζωπυρώνεται η συζήτηση για την επαναλειτουργία του «μεγάλου καναλιού».

Ο γνωστός εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι, όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο επίσημος διεκδικητής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προφορά από τις πέντε οι οποίες φέρονται να κατατέθηκαν για την απόκτηση του ενεργητικού του Οργανισμού. Η προσφορά της εταιρείας συμφερόντων Μαρινάκη ανήλθε κοντά στα 23.000.000 ευρώ.

Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΟΛ. Οι φάκελοι των προσφορών που κατατέθηκαν άνοιξαν παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων του ΔΟΛ.

Οι τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το πρώτο κομμάτι, ήταν η εταιρεία ALTER EGO συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη με προσφορά η οποία ανήλθε στα 22.892.600 ευρώ, η DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με προσφορά στα 11.926.000 ευρώ, η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA με προσφορά στα 21 εκατ. ευρώ και μία αγγλική εταιρεία, με την επωνυμία NewMile, η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους 100.000 ευρώ. Επομένως, στο διαγωνισμό πλειοδότησε η εταιρεία Μαρινάκη.

Στο πακέτο των ακινήτων, την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης στο ΔΟΛ, εύλογο είναι να αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον και για το μέλλον του Mega, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εφόσον αποκτήσει τυπικά το ΔΟΛ, γίνεται πλέον κάτοχος του 22,11% των μετοχών του «μεγάλου καναλιού».

Η σύνθεση του Mega Channel διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

Βαρδινογιάννης 35% περίπου

Βαγγέλης Μαρινάκης (ΔΟΛ) 22,11%

Ιβάν Σαββίδης (το τμήμα της «Πήγασος», συμφερόντων Μπόμπολα, που εξαγόρασε) 19,63%

Φώτης Μπόμπολας (ό,τι συνεχίζει να έχει στα χέρια του από την «Πήγασος») 13,09%

Δημήτρης Κοπελούζος 4,5%

Βίκτωρ Ρέστης 3,13%

Υπάρχει και ένα ποσοστό στα χέρια μικρότερων μετόχων.

Το ζήτημα, επομένως, είναι ποιες θα είναι οι κινήσεις των μετόχων του Mega το επόμενο διάστημα, κυρίως δε των νέων μετόχων του, των Μαρινάκη και Σαββίδη. Τα ερωτήματα είναι τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του καναλιού που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και ένα χρόνο περίπου καθώς και τι θα γίνει με τα υπέρογκα χρέη του καναλιού στις τράπεζες.

«Το MEGA είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο κανάλι της Ελλάδας. Πρέπει να αποτρέψουμε την απώλειά του. Εμείς, ως μέτοχοι της εταιρείας, πιστεύουμε ότι το κύριο καθήκον μας είναι η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους, οι οποίοι έσωσαν το κανάλι, παρά τη δεινή του οικονομική κατάσταση», είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Ιβάν Σαββίδης.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως στο θέμα του Mega αναμένονται εξελίξεις…

 

Γιώργος Διάκος
Συντάκτης: Γιώργος Διάκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.