Μετά το πολυπληθές «κοπή τη πίτα» του ΠΑΣΟΚ που στέφθηκε από απόλυτη επιδημία και προσέλαβε χαρακτήρα πανσκατιάς, όλα τα υπόλοιπα κόμματα ζουλέψανε τη δόξα της πρωτοπόρας Φώφης, ήτις είχε την ευκαιρία να βιώσει το «κόβει το, ergo sum» και δώσανε αμέσως εντολή στα επιτελεία τους για διοργάνωση αντίστοιχων χοροεσπερίδων. Επειδή όμως ενδέχεται να έχουμε περίοδο… προεκλογική, κι ας μην το γνωρίζουμε επακριβώς, οι οδηγίες ήταν σαφείς: σε ό,τι αφορά το «πέσιμο» του φλουριού, δεν πρέπει να αφεθεί τίποτα στην τύχη.

Έτσι, προέκυψαν τα παρακάτω «μακέτα» διαχείρισης των φλουριών που σε πανελλαδική αποκλειστικότητα εξασφαλίσαμε και σας μεταφέρουμε.

ΣΥΡΙΖΑ

Στο «κοπή τη πίτα» του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ακτινωτό χαράκωμα τύπου ρόδας ποδηλάτου από τον Πρόεδρο, με σκοπό να επικοινωνηθεί πράσινο μήνυμα υπέρ της ζωής - ποδήλατο, αλλά και να εξοικονομηθούν υπό συνθήκες διαφάνειας όσο περισσότερα see through κομμάτια γίνεται. Εν συνεχεία, τα στελέχη του κόμματος που γέννησε την Κυβέρνηση, θα παραιτηθούν από τα μερίδιά τους στην πίτα και από τις γνώμες τους – ως συνήθως – και θα ζητήσουν αλτρουιστικά να αποσταλούν τα τεμάχια στις απανταχού λουξ δομές φιλοξενίας προσφύγων, προκειμένου να καλύψουν τις εβδομαδιαίες ανάγκες σε επιδόρπια. Οι τυχεροί 35 πρόσφυγες που θα βρουν κάτω από τα κομμάτια τους ισομοιρασμένο το φλουρί αξίας 50 λεπτών, θα κερδίσουν αναβάθμιση θέσης και θα περάσουν σε σκηνή απλών κρυοπαγημάτων.

Εκτός από το βασικό αυτό φλουρί, θα υπάρξουν και μερικές χιλιάδες μετακλητά φλουριά που θα πέσουν σε προσημειωμένα κομμάτια εντός των οικογενειών των μελών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατόπιν κλήρωσης.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το «κοπή τη πίτα» για τη Νέα Δημοκρατία θα διενεργηθεί από τον αντρειωμένο πρόεδρο του κόμματος με ψηφιακή κρητική μαχαίρα και με όρους μητσοτακικής ακρίβειας, προκειμένου να μη διανοηθεί το φλουρί να αποστατήσει και να πέσει παραδίπλα, παραπάνω, παρακάτω, παραπέρα ή παραδώθε…, παρά μόνο στον ίδιο τον Κόπτη. Η διαδικασία θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω βίντεο γουώλλ για τους πρεσβύωπες θαμώνες, αλλά τα επιλεγμένα βάσει βιογραφικού νέα στελέχη της Ν.Δ., που ήδη δίνουν κολλεγιακό οξυγόνο στην παράταξη, θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τη σχετική εφαρμογή στα αντρόιντς τους και να παρακολουθήσουν λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία διαχωρισμού και ταυτοποίησης των κομματιών με τη χρήση GPS. Όταν πέσει ακριβοδίκαια το φλουρί στον Κυριάκο – ένα χρυσό αρχαίο τετράδαχμο με γλαύκα από συλλογή του μπαμπά του – θα αμπαλαριστεί ινκόγκνιτο και θα σταλεί συμβολικά στον κηδεμόνα του, τον Βόλφγκανκγ, που τιμά την παράδοση των Ελλήνων και τα ελληνικά πένθιμα όσο κανείς.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αντιμετώπισε τη διαδικασία κοπής με περίσσευμα… πίτας, δεδομένου ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον και πολλοί να πάρουν κομμάτι. Αυτό ωστόσο δεν τον πτόησε και έχει ήδη συνεννοηθεί να του τυλίξουν τα υπόλοιπα εβδομήντα δύο ογδοηκοστά, για να τα πάρει στο σπίτι. Φλουρί προτίμησε να μη βάλει στο γλυκό, τόσο επειδή στις μέρες μας – όπως αποφάσισε να δηλώσει στην αίθουσα με τους καθρέφτες, όπου θα λάβει χώρα το κοινωνικό γεγονός – τα φλουριά αποτελούν ύβρη όσο και επειδή δεν του λείπουν τα φλουριά. Τον έχουν ασημώσει στο παρελθόν γενναιόδωρα οι θειοί του και οι θειές του.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Μιχαλολιάκαινα την έχει ήδη ζυμώσει τη φασιστόπιτα και την έχει ρίξει και στον φούρνο. Χρόνια τώρα τη ρωτάνε οι συνελληνίδες της στη Χ.Α. πού οφείλεται η εξαιρετική της επιτυχία, το τεράστιο φούσκωμα και η γεμάτη γεύση της, αλλά εκείνη αρνείται πεισματικά να τους αποκαλύψει, τόσο τη σύνθεση του κοκτέιλ φρέσκων αναβολικών που της προμηθεύει ο ψυχογιός της ο Ηλίας Κασιδιάρης, όσο και τα ακριβή παραγγέλματα με τα οποία τη φοβερίζει την ώρα που ψένεται, ειδικευμένη στα γλυκά φούρνου ομάδα βατραχανθρώπων. Φέτος σκοπεύει να καλύψει το πατροπαράδοτο γλυκό με μια ελληνική σημαία από ζαχαρόπαστα που πλάθει με τα ακροδάχτυλα μπροστινών και πισινών ποδιώνε, η κόρη της η Ουράνω.

Το νόμισμα με το πουλί και το στρατιώτη, θα τo εισαγάγουν κατόπιν της παρασκευής, υπόθετo, στην αφράτη πίτα και ύστερα θα μαζευτούνε για τα παρελκόμενα, σε αίθουσα εκδηλώσεων motel της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας που είναι ιδιόκτητο και δε θα πλερώσουνε τίποτα. Στη Χρυσή Αυγή γίνονται όλα με ναζιάρικη δικαιοσύνη. Όποιος τύχει το φλουρί θα το βάλει αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου επίσης υπόθετο, για να αφομοιώσει εσωτερικά το ιδεολογικό νόημα της διαδικασίας.

ΚΚΕ

Φίλοι, σύντροφοι και συναγωνιστές θα παρευρεθούν στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας στην έδρα της Κ.Ε. του ΚΚΕ στον Περισσό. Αντί για ευχή, θα αναλάβουν τη δέσμευση να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το κόμμα στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς, στις γυναίκες και στη νεολαία. Με κάθε μπουκιά κέικ θα κληθούν να δυναμώσουν και να σταθεροποιήσουν τις συσπειρώσεις για το αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο. Καρδαμωμένοι, με ζαχαρωμένα μουστάκια, με σταθερή πορεία δράσης και δυναμωμένες οργανώσεις, θα προϋπαντήσουν μία ακόμα φορά το παρελθόν που ξαναέρχεται γεμάτο προκλήσεις για αντίσταση, πάλη και πλήρη αποστασιοποίηση από το ένοχο σύστημα και τις παθογένειές του. Οι καλύτεροι του χωριού…

Συντάκτης: Τζένη Κωστοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.