Έρχεται σ’ αυτήν τη ζωή την παξιμαδοκλέφτρα μια στιγμή… που η Truth Fairy ενός πακέτου-που-δεν-έχει-πια-τσιγάρα υπουργού, μιας στυμμένης-λεμονόκουπας-αριστερής Κυβέρνησης, ενός πεταμένου σαν-την-τρίχα-μέσα-από-το-ζυμάρι τίμιου, ντόπιου διαπραγματευτικού κλιμακίου, δεν σηκώνει ούτε δράμι περαιτέρω αδικίας και παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Πετάει πάνω από στεριές και θάλασσες και πάει να στοιχειώσει τον ύπνο και τον ξύπνιο των απανταχού Τζούντας. Διότι την προδοσία την αγάπησαν πολλοί την ώρα της διαπραγμάτευσης, αλλά τους προδότες, όταν έρχεται η στιγμή να μάθει το κοινό τις λεπτομέρειες, ουδείς.

Γι’ αυτό κι από χθες το βράδυ, από τη στιγμή που ο Ευκλείδης ο ψυχολογικά Τσαλακώτος κατέρρευσε στο έδρανό του, έχοντας μόλις επικοινωνήσει εντός κι εκτός Κοινοβουλίου τον καημό του για την απύθμενη, απρόσμενη, απερίφραστη κι ανεκδιήγητη προδοσία του ΔΝΤ, η ζωή όλων των υψηλόβαθμων στελεχών του Ταμείου έχει γίνει σκέτη κόλαση.

Όλοι ανεξαιρέτως οι καρατεχνοκράτες, όταν ξύπνησαν σήμερα το πρωί για να πάρουν πρωινό στο αίθριο, είδαν έξω από το γυάλινο παραπέτασμα να έχει φυτρώσει καταμεσής στο γκαζόν τους μία συκιά. Και στο πιο γερό κλαδί της πάνω, ήταν δεμένη με ναυτικό κόμπο μακριά μεταξωτή γραβάτα με θηλιά. Κι ήταν η διατομή της θηλιάς τέτοια, που έμοιαζε με απόχη για λαιμούς προδοτών. Ο άνεμος την έσειε και ψιθύριζε ανατριχιαστικά τα βαφτιστικά ονόματά τους και τα απόκρυφα χαϊδευτικά με τα οποία τους έκραζαν οι μανούλες τους όταν ήταν μωρά υβρίδια, για να είναι πιο σαφές ότι ο άνεμος έχει όλες τις πληροφορίες. Ευθύς αμέσως τους έλουσε όλους αρωματισμένος κρύος ιδρώτας και τους έκατσε η μπουκιά από το μπριός σε τόσο λάθος σημείο… ώστε χρειάστηκε να έρθει κατά την προσφιλή τους συνήθεια ο μπάτλερ, να τους ρίξει στα τέσσερα και να τους ταρακουνήσει κάμποση ώρα προκειμένου να πεταχτεί το επίμαχο πνιγερό κομμάτι. Την ίδια ώρα και η γάτα Αγκύρας πάνω στο συλλεκτικό πουφ και η σκούπα της υπηρεσίας στην αποθήκη έκλαιγαν συντονισμένα και γοερά, λες κι άκουγαν Γεννηματά και Χριστοφιλοπούλου πρίμο σεκόντο. Πριν καλά-καλά συνέλθουν από το πρωινό σοκ, οτιδήποτε ηλεκτρονικό μέσα στις επαύλεις βραχυκύκλωσε κι άρχισαν όλα τα μηχανήματα να δουλεύουν ανερμάτιστα. Σα γητεμένα φίδια, τα καλώδια πήραν να χορεύουν οριεντάλ, τα τάμπλετ ξεκίνησαν να ίπτανται ως μίνι κοκαλωμένα μαγικά χαλιά και τα λαπ-τοπ ανοιγόκλειναν με κρότο στον αέρα, λες και είχε μετατραπεί το πληκτρολόγιο και το καπάκι τους σε απειλητική μασέλα. Ο κόφτης των λαχανικών στην κουζίνα τινάχτηκε από τα χέρια της υπηρέτριας και, έχοντας μετατραπεί σε δότη λαχανικών, πήρε στο κατόπι το έκπληκτο στέλεχος του ΔΝΤ, με ένα καρότο αγκιστρωμένο στα δοντάκια του.

Η φρίκη δεν είχε τελειωμό κι όπως συζητιέται αυτήν την ώρα στην έδρα του ΔΝΤ, όπου έχει επικρατήσει απόλυτος πανικός, οι περισσότεροι Τζούντας έχουν αυτοεξοριστεί στα σπα τους κι έχουν κρυφτεί για ξεκάρφωμα, είτε μες στα τζακούζι είτε μες στα χαμάμ, κι έχουνε μεταμφιεστεί με μάσκες προσώπου για να ξεγελάσουν τα στοιχειά…

Στη χειρότερη κατάσταση απ’ όλους, ωστόσο, βρίσκεται η Κρεμ ντε Κρεμ των προδοτών, η Κριστίν Οντέτ Μαντλέν Λαγκάρντ. Σκέτο Chanel ρετάλι, σκέτο ερείπιο ανακαινισμένου Κάστρου της γαλλικής επαρχίας, περιφέρεται σαν την Αστέρω μες στο γραφείο της και δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις εκ των έσω. Το Hermes μποξεράκι της έχει κολλήσει πάνω της και δεν την αφήνει ούτε να αλλάξει, μηδέ να κατουρήσει. Ακόμα κι αν κατουρηθεί πάνω της, αυτό είναι μαγεμένο και έχει εντολή να μην αποκολληθεί. Δεν υπάρχει πιο οικτρό βασανιστήριο για μια Γενική Διευθύντρια ΔΝΤ από το να μένει κατουρημένη για όσο διάστημα θα χρειάζεται η Ελλάδα να δίνει εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα (γιατί αυτήν την κατάρα έφαγε από την Truth Fairy) και σ’ αυτό έρχεται να προστεθεί το επίσης σατανικό μαρτύριο του χτυπήματος των κάλων από τις πολυσυζητημένες μπαλαρίνες της. Η οξύτητα του πόνου είναι τέτοια που έχει σπάσει το ψεύτικο νανοδέρμα που φοράει και έχει ξετσουτσουρδίσει από μέσα το δικό της το σκυρόδεμα. Ίιιου… δηλαδή…

Αμ, έτσι είναι, κυρία μου!… Όποιος προδίδει τους μπιστικούς του πριν λαλήσει τρεις φορές το κοκόρι της αφύπνισης, γίνεται σαν ανάποδο Τσακαλώτο… Έστι δίκης οφθαλμός ος τα πάνθ’ ορά.

Κι αυτή είναι μία True Story!

Συντάκτης: Τζένη Κωστοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.