Δεν ήρθη η ασυλία του Προέδρου της Βουλής, Νικολάου Βούτση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιου (Σάκη) Παπαδόπουλου κατά τη σημερινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

 Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ν. Βούτση μάλιστα – η οποία αφορούσε κατηγορία πολίτη για εσχάτη προδοσία για την απόφασή του να μη δώσει συνέχεια στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους - δεν ψήφισε κανένας από τους 176 παριστάμενους βουλευτές. «Δεν υπήρχε κανένας λόγος – εφόσον αυτή η Επιτροπή έχει μεταβληθεί ήδη σε πολιτικό σωματείο το οποίο διεκδικεί την επαφή με τον λαό και για περαιτέρω μηνύσεις σε επόμενα θέματα- η Βουλή να συνεχίσει και μάλιστα, με τη σύνθεση που είχε, να συντηρεί αυτή την Επιτροπή» ανέφερε, παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώ σημείωσε ότι το κείμενο με βάση το οποίο ο πολίτης ζήτησε τη δίωξή του περιέχει παραπομπές για μασονίες και παγκόσμιες, εβραϊκές συνομωσίες.

Το ιστορικό της δικής του υπόθεσης εξέθεσε συνοπτικά ο Σάκης Παπαδόπουλος. Όπως είπε, την παραπομπή του ζήτησε υποψήφιος για διευθυντική θέση στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όταν ο βουλευτής ως μέλος του συμβουλίου επιλογής γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν τον υπέβαλλε σε αξιολόγηση, επειδή (ο υποψήφιος) είχε καταλάβει ήδη θέση σε νοσοκομείο του Βόλου.

«Θεωρήσαμε, λοιπόν, ότι επειδή δεν προσήλθε, όπως όριζε ο νόμος, δεν ενδιαφέρεται για τη θέση και προχωρήσαμε στο να κρίνουμε για διευθυντή τον δεύτερο στην αξιολόγηση. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι ότι εγώ και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής, συνεχίζουμε, σύμφωνα με την πταισματοδίκη του Νοσοκομείου Τρικάλων, να παραπεμπόμαστε γιατί ο γιατρός ο οποίος πήρε τη θέση στο Νοσοκομείο Βόλου θεωρούσε ότι αδικήθηκε από το ότι δεν ήταν παράλληλα και διευθυντής του Νοσοκομείου Τρικάλων» ανέφερε ο Σ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως η Βουλή ψήφισε πέρσι νόμο που προστατεύει την ελευθερία της γνώμης και της κρίσης των μελών των εκλεκτορικών σωμάτων.

«Έχουμε σήμερα δύο υποθέσεις για τις οποίες πρέπει να αποφασίσουμε. Για την υπόθεση του κ. Βούτση δεν θα χαλάσω ούτε σάλιο ούτε χρόνο, γιατί δεν χρειάζεται. Απορώ, μάλιστα, που χρειάστηκε πέντε λεπτά για να μας πείσει. Είμαστε πεισμένοι όλοι. Δεν χρειαζόταν. Όσον αφορά την υπόθεση του κ. Παπαδόπουλου, έχω να πω το εξής: Έχω βρεθεί ακριβώς στην ίδια θέση. Όμως, η υπόθεση, όπως ο ίδιος ήρθε και μας είπε στην Επιτροπή, δεν έχει καμία σχέση με την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων και δεν πρόκειται περί πολιτικής δίωξης. Το είπε και το ισχυρίστηκε ο ίδιος στην Επιτροπή. Όλο το θέμα είναι ότι υπάρχει ένας νόμος μεταγενέστερος ο οποίος λέει ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν κατηγορούμενοι αυτοί οι άνθρωποι» σχολίασε, λίγο πριν την ψηφοφορία, ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Ιάσων Φωτήλας.

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.