«Ευαισθησία» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης τη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στο πρόσωπο του Υπουργού Επικρατείας. «Αυτή η ευαισθησία δεν έχει καταδειχτεί μέχρι τώρα σε αντίστοιχες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το συγκεκριμένο ζήτημα» είπε συγκεκριμένα, υπό το επιδοκιμαστικό βλέμμα της Μερόπης Τζούφη και των λοιπών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αφήνοντας κάθε σκεπτόμενο πολίτη με την απορία από πότε είναι ένδειξη …ευαισθησίας η υποχρέωση συμμόρφωσης της μίας εξουσίας στις επιταγές της άλλης, η εφαρμογή δηλαδή της αρχής της διάκρισης των εξουσιών. Σαφέστατα η όποια περιφρόνηση της δικαστικής εξουσίας από προηγούμενες Κυβερνήσεις είναι καταδικαστέα, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι η συμμόρφωση είναι κάτι αξιέπαινο!  

Φυσικά κατανοούμε ότι η  συγκεκριμένη Κυβέρνηση έχει μία …προνομιακή σχέση με την έννοια, η οποία άλλωστε αποτελεί την ειδοποιό διαφορά της από τις προηγούμενες. Π.χ. μπορεί να ψήφισε και να εφαρμόζει νέα μνημόνια, επιτείνοντας την ήδη υπάρχουσα λιτότητα, να ψεκάζει με δακρυγόνα διαδηλωτές κάθε ηλικίας που αντιδρούν σε αυτές τις πολιτικές (όπως έκανε παλιότερα ο …ΣΥΡΙΖΑ), ΑΛΛΑ δεν υπάρχει κυβερνητικό στέλεχος που να μην «σπαράζει μέσα του» κάθε ώρα και στιγμή για όλα αυτά (για να θυμηθούμε και την ατάκα του συντρόφου τους, Μπαλούρδου από την – πολύ αγαπημένη μας - Ελληνοφρένεια).

Τέλος – και είναι σκόπιμη η επανάληψη του ερωτήματος - πού ήταν η …«ευαισθησία» της Κυβέρνησης όταν καταπάτησε το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2015, της πολύ ισχυρής και δεσμευτικής λαϊκής εντολής δηλαδή και πού θα πάει ΑΝ κάποιο δικαστήριο βγάλει αντισυνταγματικά π.χ. τα μνημόνια… ; 

Κ. Π.