Κάπου μεταξύ εγκαινίων (παραχωρηθέντων αυτοκινητοδρόμων σε ιδιώτες ), βαπτίσεων (σηράγγων των προαναφερθέντων αυτοκινητοδρόμων), σκληρής διαπραγμάτευσης (λέμε τώρα!), μαζικής παραγωγής (εξεταστικών επιτροπών, υπογραφών σε ανακοινωθέντα υπέρ αμερικανικών βομβαρδισμών, τροπολογιών, πολυνομοσχεδίων κ.λπ.) και δηλώσεων περί μη πώλησης νερού και ενέργειας, βρήκε την ευκαιρία το ΤΑΙΠΕΔ να αναρτήσει προκήρυξη για την εύρεση χρηματοοικονομικού συμβούλου προκειμένου να «αξιοποιηθούν» τα ποσοστά που κατέχει σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
Το τι σημαίνει «αξιοποίηση» για το ΤΑΙΠΕΔ είναι βεβαίως γνωστό: πώληση των μετοχών του σε ιδιώτες. Στην σχετική ανακοίνωση (βλ. εδώ) επισημαίνεται καθαρά ότι αναζητά «παροχή υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου προς το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την πώληση των ποσοστών του στις εταιρείες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ», επιβεβαιώνοντας μ' αυτό τον τρόπο τη νέα πρωθυπουργική δέσμευση σύμφωνα με την οποία «Το νερό και η ενέργεια θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. Αυτό είναι εγγυημένο, όσο είμαστε εμείς εδώ». Οι αγγλομαθείς μπορούν να πληροφορηθούν και το πόσο θα αμειφθεί ο άνθρωπος που θα αναλάβει το τεχνοκρατικό κομμάτι προκειμένου να πουληθεί (σ.σ.: συγνώμη: να «αξιοποιηθεί»!) το νερό. Για 4μηνη εργασία, θα λάβει το ευτελές ποσό των 80.000 ευρώ: 20 χιλιάρικα το μήνα δηλαδή αν δυσκολεύεστε στις διαιρέσεις, ποσό που αντιστοιχεί σε όσα περίπου θα βγάλει ο μέσος εργαζόμενος σε 4 χρόνια.
Ευκαιρίας δοθείσης, παρέχεται και ενημέρωση για τα ποσοστά που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Στην ΕΥΔΑΠ το Δημόσιο κατέχει το 34,03% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το ΤΑΙΠΕΔ το 27,30%, το 9,99% ανήκει στον επενδυτή John Paulson και το υπόλοιπο ποσοστό είναι στο Χρηματιστήριο Αθηνών (βλ. εδώ). Στην ΕΥΑΘ, το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το... 74% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το 5% ανήκει στη Suez Environment Company, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό είναι στο Χρηματιστήριο Αθηνών (βλ. εδώ). Άραγε δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός όταν δεσμεύονταν (σ.σ.: στις 11 Απριλίου, μια μέρα δηλαδή πριν το ΤΑΙΠΕΔ ξεκινήσει την αναζήτηση του επαγγελματία πωλητή) περί «δημόσιου ελέγχου» στο νερό ότι το Δημόσιο κατέχει... 0% της ΕΥΑΘ και μόλις το 34% της ΕΥΔΑΠ; Το σίγουρο είναι πάντως ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αγνοεί ότι «επενδυτές» έχουν ήδη εισβάλλει στις δυο μεγαλύτερες εταιρίες ύδρευσης της χώρας πριν να ξεκινήσει το μαζικό ξεπούλημα απ' το ΤΑΙΠΕΔ.
Εσείς πάντως μην ανησυχείτε: δεσμεύτηκε ο κ. Τσίπρας, πάει, τελείωσε! Καλού κακού στο μεταξύ, αρχίστε να ανοίγετε διακριτικά και καμιά στέρνα στην αυλή σας!