Μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν περίπου μήνα. Παρουσία των ΜΑΤ (και... υπό την προστασία των ΜΑΤ) έδωσε τη νέα της παράσταση μίσους η «κοινοβουλευτική» Χ.Α., που, παρά τις απανωτές απόπειρες ξεπλύματός της και τα «ανοίγματα» προς αυτήν από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένει να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση μετά τα σημερινά έκτροπα στο δικαστήριο. Μια ανακοίνωση με την οποία εξομοιώνει δράστες και θύματα. Όσο τα ποσοστά της Ν.Δ. ανεβαίνουν κι όσο στην Πειραιώς αρχίζουν να αχνοβλέπουν κυβέρνηση, καταφεύγουν στην προσφιλή (για την παραδοσιακή «Δεξιά») πρακτική της άντλησης ψήφων απ' τα δεξιά της. Η θεωρία των δύο άκρων ξανά στο προσκήνιο λοιπόν, καθώς ο συντάκτης της μιλά για το «αποκρουστικό πρόσωπο των δραστών: Της Χρυσής Αυγής και των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών». Για τον συντάκτη της ανακοίνωσης, τα άτομα που δεν δίστασαν να ειρωνευτούν τη μητέρα του ανθρώπου για τη δολοφονία του οποίου δικάζονται χλευάζοντας την απώλειά της, είναι το ίδιο ένοχα με άτομα τα οποία απάντησαν στα συνθήματα μίσους που εξαπέλυαν οι πρώτοι. Ο ταγματασφαλιτισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Η ίδια η κυβέρνηση και σήμερα επέτρεψε στα ΜΑΤ να δράσουν ανεξέλεγκτα. Δεν έθεσε έστω σε διαθεσιμότητα (σ.σ.: μέχρι στιγμής τουλάχιστον) τον διευθυντή της σημερινής αστυνομικής επιχείρησης στο δικαστήριο, τον ίδιο άνθρωπο που επέτρεψε στους χρυσαυγίτες να μπουν μαζικά στην αίθουσα, μα έριξε «πόρτα» στους αντιφασίστες. Με τον δικό της τρόπο, και η κυβέρνηση κλείνει το μάτι προς την (υπόδικη και κατηγορούμενη ως «εγκληματική») οργάνωση και βεβαίως, κλείνει εντελώς τα μάτια στη σχέση Χ.Α. - ΕΛ.ΑΣ.: μια σχέση την οποία συνήθιζε να καταγγέλλει από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τότε που δήλωνε πως θα διαλύσει τα ΜΑΤ μόλις γίνει κυβέρνηση. Αν στην προηγούμενη περίπτωση μιλήσαμε για ταγματασφαλιτισμό, το λιγότερο για το οποίο μπορούμε να κάνουμε λόγο εδώ είναι για μπαλουρδισμό, και μάλιστα καραμπινάτο.

Όσο για τον Τύπο; Χαρακτηριστική είναι η άνεση με την οποία έσπευσε να αθωώσει τον ΜΑΤατζή με τη συσκευή που έμοιαζε τόσο πολύ με κάμερα. Διότι, μπορεί η ΓΑΔΑ να «εξέτασε τη συσκευή» και να απεφάνθη ότι είναι powerbank (φορητός φορτιστής σημαίνει), αλλά... εμείς τουλάχιστον, όσο και να ψάξαμε, κανέναν φορητό φορτιστή που να μοιάζει έστω και λίγο με κάμερα δεν εντοπίσαμε στην αγορά. Να υποθέσουμε ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει υπόψη της παρόμοια μοντέλα;

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.