Στο περιθώριο του τετραήμερου πένθους κι ενώ το πανελλήνιο μάθαινε έκθαμβο το πόσο απέραντα μεγάλος ηγέτης υπήρξε ο Κ. Μητσοτάκης και πόσα του χρωστά το έθνος, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β΄, φύλλο 1884, 30 Μαΐου 2017) η απόφαση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Κι έτσι, πριν καλά-καλά εμπεδώσει ο μέσος πολίτης πως ο «μεγάλος εκλιπών» είχε – κατάμονος! – θεμελιώσει τη Δημοκρατία στη χώρα αυτή και πως η Αριστερά οφείλει να τον ευγνωμονεί για τις υπουργικές θέσεις που της μοίρασε στην «εθνική συμφιλίωση» του '89 (σ.σ.: αν το τελευταίο διέλαθε της προσοχής σας, μάλλον δεν διαβάζετε με τη δέουσα προσοχή την «Αυγή»), διαπιστώνει έκθαμβος πως η πρόοδος είναι κιόλας εδώ, και έχει μάλιστα και... ταξικό πρόσημο!

Με τη γενναία αυτή απόφαση που είδε το φως κάτω απ' τις μεσίστιες σημαίες του βαρυπενθούντους έθνους μας, η (κατά δήλωσή της) «αριστερή» μας κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα εκείνη την τάξη που περισσότερο απ' όλες έχει πληγεί στα επτά – μέχρι τώρα – χρόνια των απανωτών μνημονίων και της χωρίς τέλος λιτότητας: τους τραπεζίτες. Οι τελευταίοι, που λοιδορήθηκαν όσο κανείς κι ας πάλευαν μόνοι να μη χάσουν το παντεσπάνι τους για να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, επιτέλους θα μπορούν πατώντας ένα κουμπί να βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια των άθλιων, τεμπέληδων και κακοπληρωτών προλετάριων και προλεταριοποιηθέντων που έχουν το θράσος να προτιμούν να ταΐσουν τα παιδιά τους απ' το να φροντίσουν να μη χάσει το μέσο τραπεζικό μεγαλοστέλεχος τα «μπόνους» της τριμηνίας.

Η πρόοδος είναι εδώ, και ήρθε για να μείνει! Με μια απλή υπουργική απόφαση (την οποία υπογράφει με τα χεράκια του ο μέγας λαϊκός αγωνιστής και υπουργός Δικαιοσύνης κ. Στ. Κοντονής) γίνεται παρελθόν το χάος στις αίθουσες των δικαστηρίων (σ.σ.: που χαλούσε και την αισθητική των ευαίσθητων ευρωπαϊστών. Εκείνων που όταν δεν φορούν πουλόβερ στα δένδρα κατεβαίνουν με κολονάτα ποτήρια στο Σύνταγμα για να απαιτήσουν να σωπάσει επιτέλους η πλέμπα που καθόλου δεν κατανοεί ότι είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος να μπει αυτοβούλως και χωρίς διαμαρτυρίες στη λαιμητόμο!). Οι θρασείς εκείνοι τύποι που, προκειμένου να πλήξουν την – κατά δήλωσή της – «αριστερή» μας κυβέρνηση τολμούσαν να μπλοκάρουν πλειστηριασμούς στις αίθουσες των δικαστηρίων μπαίνουν οριστικά στο περιθώριο. Γινόμεθα έθνος, κύριοι (και κυρίες)! Γινόμεθα Ευρώπη! Τα πάντα πλέον θα γίνονται πολιτισμένα, ηλεκτρονικά! Κι αν είμαστε αρκετά φρόνιμοι, μπορεί να μας επιτραπεί να πατούμε like ή dislike στα social media προκειμένου να μη διασαλεύεται και η δημοκρατία (σ.σ.: ξέρετε, εκείνη που θεμελίωσε ο Κ. Μητσοτάκης) στη χώρα που τη γέννησε! Αρκεί βεβαίως να διαθέτουμε το σχετικό πιστοποιητικό ορθής χρήσης του διαδικτύου και την έγκριση της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κ. Σ. Αναγνωστοπούλου που πολύ ενοχλήθηκε τις μέρες αυτές από το «χάος» στο διαδίκτυο.

Πατάω ένα κουμπί και... τσουπ, χάνεται ένα σπίτι! Δύο! Τρία! Χίλια δεκατρία! Όσα χρειαστεί! Και κάπου στο βάθος, ένας υπουργός σκουπίζει με αργές κινήσεις το δάκρυ που κυλά στο (αριστερό) μάγουλό του, ενώ απ' το ηχοσύστημα ακούγεται το σχετικό άσμα του Μίκη Θεοδωράκη!

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.