Μπορεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας κ. Εμ. Μακρόν να είναι ο νεώτερος σε ηλικία πρόεδρος της Ευρώπης, αλλά δεν είναι η νεότητά του η ιδιότητα στην οποία θα πρέπει να επικεντρώσουμε. Ο κ. Μακρόν φαίνεται πως διαθέτει μια σειρά από χαρίσματα που αγγίζουν τα όρια του υπερφυσικού, με σημαντικότερο όλων την ικανότητά του να διευκολύνει την... αναπνοή!

Την (υπερφυσική) ικανότητά του πιθανότατα δεν θα αντιλαμβανόμασταν ποτέ εμείς, οι κοινοί θνητοί, αν δεν φρόντιζαν να την κάνουν γνωστή οι πολιτικοί μας ηγέτες ένθεν κακείθεν των συνόρων. «Ανάσα για ολόκληρη την Ευρώπη» χαρακτηρίζει τη νίκη του ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, «ανάσα για κάθε προοδευτικό Ευρωπαίο» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φ. Γεννηματά και στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κινείται ολόκληρη η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή που έχει αγκαλιάσει το δόγμα περί μη ύπαρξης εναλλακτικής (σ.σ.: γνωστότερο ως Τ.Ι.Ν.Α.). Πώς ακριβώς το κατορθώνει αυτό ο κ. Μακρόν δεν έχει και τόση σημασία: το λένε οι ηγέτες μας, συνεπώς ισχύει!

Αν συγκαταλέγεστε σε κείνους που δεν ανασαίνουν ευκολότερα από χθες το βράδυ, σίγουρα δεν είστε «προοδευτικοί». Ακόμη πιο σίγουρα, δεν αισθάνεστε Ευρωπαίοι. Ανήκετε προφανώς σε κείνους τους σκοτεινούς κύκλους που θεωρούν πως η «Ευρώπη των λαών και των αξιών» έχει από καιρό μετατραπεί σε «Ευρώπη των πολυεθνικών», και πιθανότατα είστε και κατά του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Είστε λοιπόν συνοδοιπόροι της Μαρίν Λεπέν, αποκαλυφθήκατε! Είναι γνωστό άλλωστε πως στην Ευρώπη της μιας και μοναδικής (και σαφώς ακραία νεοφιλελεύθερης) πολιτικής, όσοι διατυπώνουν μια άλλη πρόταση τσουβαλιάζονται σωρηδόν ως «άκρο» και καταγγέλλονται ως υποστηρικτές της Ακροδεξιάς και των νεοναζί.

Ευτυχώς, όλοι εμείς που αισθανόμαστε Ευρωπαίοι και κατανοούμε πως δεν μπορεί να υπάρξει εναλλακτική, από χθες το βράδυ κάνουμε ευρεία χρήση της... αναπνευστικής ιδιότητας του κ. Μακρόν. Και είμαστε – βεβαίως! – έτοιμοι να στηρίξουμε τον νέο Γάλλο πρόεδρο σε όλα τα μέτρα που θα λάβει προκειμένου η Ευρώπη να μείνει μακριά απ' τις δυνάμεις του «λαϊκισμού». Έτοιμοι δηλαδή να χειροκροτήσουμε τις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων Γάλλων δημοσίων υπαλλήλων. Να ζητωκραυγάσουμε τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Τις «μεταρρυθμίσεις». Τις μειώσεις των συντάξεων. Τις αποκρατικοποιήσεις. Μην κοιτάτε που ο υποψήφιος με τη γαλλική ριζοσπαστική Αριστερά κ. Ζ.Λ. Μελανσόν καταγγέλλει ότι το πρόγραμμα Μακρόν θα καταστρέψει το γαλλικό κοινωνικό σύστημα, πρόκειται για γνωστό λαϊκιστή. Στο κάτω-κάτω ο κ. Μακρόν είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους! Τι, όχι;

*Ο τίτλος ουδεμία σχέση έχει με παλιό διαφημιστικό αποσμητικού χώρου υγιεινής!

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.