Η Αθήνα είναι μια κατεχόμενη πόλη. Οι δρόμοι της είναι κλειστοί για τους κατοίκους της, ανήκουν στον κατακτητή. Η Αθήνα είναι μια κατεχόμενη πόλη. Οι συγκεντρώσεις κι οι «δημόσιες συναθροίσεις» απαγορεύονται. Η Αθήνα είναι μια κατεχόμενη πόλη. Ξένοι πράκτορες δίνουν διαταγές και οι κατακτημένοι υποκλίνονται στα σύμβολά τους. Η Αθήνα είναι μια κατεχόμενη πόλη. Κι ο εκλεγμένος της «αριστερός» πρωθυπουργός (χασκο)γελά.

Στην Αθήνα η Δημοκρατία αναστέλλεται. Και μετατρέπεται σε «Δημοκρατία». Στην Αθήνα το Σύνταγμα αναστέλλεται. Κι οι συνταγματολόγοι της εξακολουθούν να ασχολούνται με τις τηλεοπτικές συχνότητες. Στην Αθήνα η φωνή αναστέλλεται. Και τα θωρακισμένα οχήματα του κατακτητή αντηχούν στους άδειους δρόμους της. Στην Αθήνα η ζωή αναστέλλεται. Πλέον επιτρέπεται μόνο κατόπιν αστυνομικής διαταγής.

Στην Αθήνα το Πολυτεχνείο φέτος δεν γιορτάζεται. Πενθεί. Στην Αθήνα το Πολυτεχνείο φέτος δεν τιμάται. Ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια του κατακτητή. Στην Αθήνα το Πολυτεχνείο φέτος δεν «ζει». Τα σύμβολα μπορεί να ενοχλήσουν τον κατακτητή. Στην Αθήνα το Πολυτεχνείο φέτος μπαίνει χειρουργείο. Για να μη χαλάσει τη βόλτα αναψυχής του κατακτητή.

Στην Αθήνα οι «κάτοικοι» φορούν στολές. Και κραδαίνουν ρόπαλα κι ασπίδες. Στην Αθήνα οι «κάτοικοι» κουβαλούν αμερικάνικα διαβατήρια. Κι έχουν μέσα απ' τα σακάκια τους πιστόλια. Στην Αθήνα ως «κάτοικοι» νοούνται οι κατακτητές της κι οι «οικοδεσπότες» τους. Και οι υπάλληλοί τους. Γιατί η Αθήνα είναι μια κατεχόμενη πόλη. Ο υπόλοιπος πληθυσμός της εκτοπίστηκε.

Στην Αθήνα η οργή απαγορεύεται. Οι παραβάτες ελέγχονται. Στην Αθήνα οι διαδηλώσεις απαγορεύονται. Οι παραβάτες συλλαμβάνονται. Στην Αθήνα η όρθια στάση απαγορεύεται. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά. Στην Αθήνα η μη εναρμόνιση με την προπαγάνδα απαγορεύεται. Οι παραβάτες απομονώνονται.

Η Αθήνα είναι μια κατεχόμενη πόλη. Τελεία. Η Αθήνα είναι μια κατεχόμενη πόλη. Τελεία. Η Αθήνα είναι μια κατεχόμενη πόλη. Τελεία. Η Αθήνα είναι... Τελεία. Τελεία. Τελεία. Τελεία. Τελεία...

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.