editorial logo

Πολύ τον στεναχώρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος με την Ριζοσπαστική Αριστερά για την προεδρία της Γαλλίας Ζ.Λ. Μελανσόν όταν μια μέρα νωρίτερα δήλωσε πως δεν είναι ο Α. Τσίπρας, και έσπευσαν τα επίσημα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ να τον κατακεραυνώσουν. Πέραν των κεραυνών που εξαπολύουν πάντως, φαίνεται να συμφωνούν: ο Μελανσόν δεν είναι Τσίπρας.

Το τονίζουν ήδη από τους τίτλους τους, που οι πραγματικά κακοπροαίρετοι θα έσπευδαν να θεωρήσουν πανομοιότυπους και υπαγορευμένους. Οι μονίμως κακοπροαίρετοι βλέπετε είναι παράλληλα άνθρωποι αδαείς, που καθόλου δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι ένας τίτλος-καρμπόν την ίδια μέρα σε τουλάχιστον δυο διαφορετικά Μέσα που πρόσκεινται στον ίδιο πολιτικό χώρο (ΣΥΡΙΖΑ) δεν συνεπάγεται άνωθεν υπαγόρευση μα απλή πιστοποίηση της μιας και μοναδικής αλήθειας, την οποία βεβαίως μόνον ο προαναφερθείς πολιτικός χώρος κατέχει.

Ποία η – κατά ΣΥΡΙΖΑ – μία και μοναδική αλήθεια; Κρατήστε σημειώσεις: α) ο Α. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος – παγκοσμίως! – πολιτικός ηγέτης όλων των εποχών, β) ο Α. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος επαναστάτης που βάδισε ποτέ στον πλανήτη, γ) ο Α. Τσίπρας μπορεί να τετραγωνίσει τον κύκλο, απλά δεν βρίσκει τον χρόνο να το κάνει, δ) ο Α. Τσίπρας έχει υποφέρει περισσότερο από ότι Ιησούς Χριστός, Μακρονησιώτες, Οσιομάρτυρες, Βίκτωρ Χάρα, Αλέξανδρος Παναγούλης και Βεατρίκη Τσέντι μαζί, ε) ο Α. Τσίπρας είναι ο ευφυέστερος άνθρωπος που υπήρξε ποτέ, στ) ο Α. Τσίπρας μπορεί να πολλαπλασιάσει τους άρτους και τα ψάρια για να ταΐσει τον λαό του μα δεν το πράττει επειδή είναι παράλληλα ο σεμνότερος άνθρωπος όλων των εποχών, ζ) ο Α. Τσίπρας είναι το ίδιο το φως προσωποποιημένο, η) ο Α. Τσίπρας μπορεί να φάει μόνο ένα lays και να αναγκάσει τον Τσακ Νόρις να φάει τουλάχιστον δύο, θ) ο Α. Τσίπρας μια λέξη δεν λέει ποτέ, το «εγώ».

Το τελευταίο προσέξτε το, διότι απασχολεί ιδιαίτερα το ένα εκ των δυο Μέσων που αναφέραμε νωρίτερα. Ενοχλείται ο συντάκτης του που ο κακοήθης και ασήμαντος Ζ.Λ. Μελανσόν χρησιμοποίησε το «εγώ» (σ.σ.: «Εγώ δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διαπραγματεύομαι 17 ώρες με ανθρώπους που με προσβάλλουν») καθώς όπως αναφέρει «για την τύχη εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν υπάρχει ΕΓΩ». Πολύ σωστά. Είπε ποτέ την ξορκισμένη λέξη ο Α. Τσίπρας; Μην βιαστείτε να πείτε πως τον ακούσατε πάμπολλες φορές να την χρησιμοποιεί, θα πέσετε σε παγίδα: πρόκειται για δάκτυλο της παγκόσμιας αντίδρασης και αισχρό μοντάζ, στην πραγματικότητα ο Α. Τσίπρας «εγώ ο ταπεινός υπηρέτης του λαού μου, ο έσχατος των εσχάτων» λέει μα τα κανάλια της διαπλοκής κόβουν όλα τα υπόλοιπα και κρατούν μόνο αυτή την τόσο αταίριαστη για ριζοσπάστη Αριστερό Ηγέτη (σ.σ.: με κεφαλαίο το «Η»!) αντωνυμία.

Δικαιολογημένη σε κάθε περίπτωση η αγανάκτηση των απανταχού ΣΥΡΙΖΑίων για την βλασφημία του (κακοήθη, ασήμαντου, «λαϊκιστή» κλπ) Ζ.Λ. Μελανσόν που τόσο εύγλωττα εκφράζει το διπλό δημοσίευμα μα προσέξτε: στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω απ' όλα διεθνιστές και βαθύτατα αριστεροί. Έτσι, αφού μαλώνουν τον βλάσφημο, του θυμίζουν παράλληλα πως «ο μόνος, ίσως, στον οποίο θα μπορεί να αναζητήσει ο Μελανσόν υποστήριξη την επόμενη ημέρα, αν καταφέρει να κάνει τη μεγάλη έκπληξη» θα είναι – βεβαίως! – ο Α. Τσίπρας. Εκείνος, ο σεμνός «ριζοσπάστης αριστερός» που ποτέ του – και για κανένα λόγο – δεν έχει προφέρει την λέξη «εγώ»...

Υ.Γ. Για ευνόητους λόγους δεν σχολιάσαμε καν ότι η μικρή και αδύναμη Γαλλία θα χρειαστεί την στήριξη της παντοδύναμης Ελλάδας εάν ο Ζ. Λ. Μελανσόν εκλεγεί. Εμείς άλλωστε δεν είμαστε «εθνικιστές» και «λαϊκιστές», όπως ο Γάλλος υποψήφιος πρόεδρος.

Διαβάστηκε 245 φορές

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισαγάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top