Τα ψέμματα τελειώσανε, αδέλφια! Το καταραμένο 2016 μας αποχαιρετά, και μαζί του παίρνει όλα τα βάσανα που περάσανε. Το 2017 προβάλλει λαμπερό στο βάθος (σ.σ.: Του ορίζοντα; Του πηγαδιού; Στο βάθος τέλος πάντων!) και μαζί του, λάμπουμε κι εμείς όλο χαρά!

Το πάρτι ξεκινά, αδέλφια! Μέγα πάρτι, καθώς το 2017 φέρνει μαζί του την ανάπτυξη! «Αφετηρία αναγέννησης» το θέλει ο Κυριάκος (ο Μητσοτάκης ντε!), «υψηλών ρυθμών ανάπτυξης» ο πρωθυπουργός μας (αυτός, που έβγαλε έρπη ενάμιση χρόνο πριν!), «αφετηρία εθνικής ανάτασης, ελπίδας και αισιοδοξίας» ο πρόεδρος της – λέμε τώρα! – Δημοκρατίας μας (εκείνος ο ασπρομάλλης, με το σπινθηροβόλο βλέμμα!), συνεπώς... τέρμα το ξεροκόμματο! Καλώς μας έρχεται το παντεσπάνι! Και τι παντεσπάνι: με συνταγή της Θεανούς (Φωτίου)!

Δε θα 'ρθει βέβαια με το «καλημέρα» η ανάπτυξη, θα απαιτηθούν κάποιες μικρές θυσίες ακόμη. Τι μικρές δηλαδή; Ασήμαντες, αμελητέες! Μια (ακόμη!) αυξησούλα στα προϊόντα καπνού, λίγος (επιπλέον) φόρος στα καύσιμα (συνεπώς, και στο ρεύμα), στον καφέ, στο τηλέφωνο, στο internet, στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, στις μύγες που πετούν (από την άνοιξη αυτός), στις μύγες που δεν πετούν (από τώρα), στο βάδισμα, στην αναπνοή και σε λοιπά μη πρώτης ανάγκης αγαθά και δικαιώματα, αλλά... το έτος θα είναι «υψηλών ρυθμών ανάπτυξης»! Μην πτοηθείτε απ' τη φοροκαταιγίδα των πρώτων ημερών ή – στη χειρότερη περίπτωση – των πρώτων δώδεκα μηνών): το είπε ο πρωθυπουργός μας πως «για πρώτη φορά ο δρόμος έχει ορίζοντα. Βλέπουμε πια το ξέφωτο. Ξέφωτο στην οικονομία, στην κοινωνία αλλά και στα μεγάλα εθνικά μας θέματα». Όπερ σημαίνει, ελεύθεροι στα ξέφωτα θα τρέχουμε με ξέπλεκα μαλλιά!

Ό,τι κι αν γίνει τις πρώτες ημέρες ή εβδομάδες (άντε, τους πρώτους έντεκα - δώδεκα μήνες) του 2017, μην πτοηθείτε: το νέο έτος, είναι έτος χαράς και (εθνικής!) ανάτασης! Ό,τι χάσαμε τα προηγούμενα έξι χρόνια, θα το πάρουμε φέτος διπλό και τρίδιπλο! Μέχρι που ακούγεται από έγκυρους αναλυτές πως θα στεφθούμε ισόβιοι πρωταθλητές Ευρώπης στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο, τη δηλωτή, τους βόλους και το πινγκ - πονγκ, και πως στη φετινή Eurovision όλες οι χώρες θα μας βαθμολογήσουν όχι με 12, αλλά με 2017 πόντους η καθεμία!

Μια ανάσα ακόμη και... νικάμε, αδέλφια! Κι εμείς, θα 'μαστε πρώτη γραμμή στο ξέφωτο να το πανηγυρίζουμε! Με Λουκιανό Κηλαηδόνη στη διαπασών να τραγουδά:

Γιο - χο - χο, γιο - χο - χο

σ' ένα βαθύ μπουντρούμι

Γιο - χο - χο, γιο - χο - χο

μ' ένα μπουκάλι ρούμι

Καλή μας χρονιά!

*Λουκιανός Κηλαηδόνης, «Το πάρτυ»

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.