Σήμερα (1/10) θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας με τον τίτλο «Δίνουμε τον χέρι σε όποιον σηκώνεται» στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας (Λασκαρίδου 120).

Χτες, η πρώτη μέρα ξεκίνησε με μια θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα της ΕΛΚ. Ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Τα δικαιώματα των προσφύγων στην Ελλάδα της κρίσης», όπου παρουσιάστηκαν οι συνθήκες ζωής των προσφύγων και των παιδιών τους στην Ελλάδα και η αγωνία τους για τη συνέχιση του ταξιδιού. Έμφαση δόθηκε στις εκπαιδευτικές ανάγκες τους και στις προσπάθειες που γίνονται να γραφτούν όλα τα παιδιά στα ελληνικά σχολεία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και δύο πρόσφυγες, Κούρδοι από τη Συρία, μιλώντας για τις προσωπικές τους εμπειρίες. Η βραδιά έκλεισε με συναυλία του ροκ συγκροτήματος «Ransackrat» και με ελληνικό πολιτικό τραγούδι από τους «Υπεραστικούς».

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλη μια παράσταση από τη θεατρική ομάδα της ΕΛΚ, συζήτηση με θέμα «Επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και πώς απαντάμε» και συναυλία με λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.

 

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.