Η Εθνική  Βιβλιοθήκη διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις έως τα διαστήματα 22-25/12 και 29-31/12 και 1/1 στο νέο της σπίτι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τον τίτλο «Σ’ αυτό το σπίτι που ’ρθαμε οι ιστορίες ζωντανεύουν». Οι ιστορίες αυτές είναι παραδοσιακά παραμύθια, αγαπημένα αριστουργήματα  των Άντερσεν, Γκριμμ, Ντίκενς, Κόντογλου Παπαδιαμάντη αλλά και σύγχρονα έργα και θα ζωντανέψουν με την ανάγνωση 60 ανθρώπων από προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.

Οι επισκέπτες θα συναντήσουν και το Δέντρο των Ευχών, το αποτέλεσμα 100 χριστουγεννιάτικων  εργαστηρίων ευχών που πραγματοποιήθηκαν με τον συντονισμός της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε σχολεία και βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Τα παιδιά που συμμετείχαν στα εργαστήρια έφτιαξαν τις ευχές τους με λέξεις από αποσπάσματα βιβλίων. Αυτό είναι «το πρώτο υλικό που κάνει ποδαρικό στις νέες εγκαταστάσεις, προτού τα ράφια γεμίσουν από βιβλία κατά τη διάρκεια του 2017.» Απολαύστε το!

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.